Menu
 

Ķekavas novadā izglābts ledū ielūzis cilvēks (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - VUGD attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - VUGD

Trešdien plkst. 15.41 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ķekavas novadu, kur cilvēks bija gājis pa Daugavas upes ledu un apmēram 150 metrus no krasta ielūzis. Izmantojot glābšanas dēli, viņš tika nogādāts krastā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Vietā, kur cilvēks bija mēģinājis šķērsot upi, ledus bija vien pāris centimetru biezs.

Otrdien pēcpusdienā VUGD saņēma informāciju par to, ka uz Lielupes ledus Jūrmalā atrodas bērni. Par laimi, glābēju palīdzība šajā gadījumā nebija nepieciešama – bērni paši nonāca krastā.

VUGD atgādina – uz ledus atrasties ir ļoti bīstami. Vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai uz ledus, jo biežās laika apstākļu maiņas, mijoties salam ar atkusni, ledus izturību mazina un šobrīd tas ir ļoti trausls. VUGD aicina iedzīvotājus nedoties pašiem uz ledus, bet, ja redzat, ka cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet pa tālruni 112.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, pirmdien glābēji Ķekavas novadā palīdzēja zirgam, kurš saviem spēkiem stallī nevarēja piecelties un pastāvēja aizdomas, ka ir apdraudēta dzīvnieka veselība. Izmantojot hidraulisko manipulatoru un pneimatiskos spilvenus, glābējiem izdevās dzīvnieku piecelt, un tālāk zirgs pārvietojās saviem spēkiem.

Savukārt otrdien uz Rīgas apvedceļa Garkalnes novadā un trešdien Stopiņu novada Dreiliņos VUGD darbinieki novērsa ceļa satiksmes negadījumu sekas un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Jau ziņots, ka pirmdien pēcpusdienā Maskavas ielā Salaspilī notika būvbedres malu nogruvums un divi cilvēki bija daļēji aprakti. Glābēji abus cilvēkus atraka un, izmantojot imobilizācijas dēli un kāpnes, cilvēkus nogādāja NMPD mediķiem. Viens no vīriešiem negadījumā gāja bojā.

Kopš nedēļas sākuma Pierīgā notikuši arī vairāki ugunsgrēki, lielākais no tiem – otrdien dienas vidū Kāpu ielā Jūrmalā, kur 120 kvadrātmetru platībā dega neapsaimniekota vienstāva koka ēka. Pirmdien Olaines novada Stūnīšos bija aizdegusies zaru kaudze, otrdien Skolas ielā Salaspilī daudzstāvu mājas pirmā stāva palīgtelpās – atkritumi, bet trešdien no rīta uz Vidzemes šosejas Inčukalna novadā – kravas automašīna.

(papildināta visa ziņa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.