Menu
 

Glābējiem nedēļas nogalē lielākās rūpes sagādājuši vēja nogāztie koki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus desmitus izsaukumu. Vairāk nekā puse bija par piektdien vakarā un sestdien spēcīgo vēja brāzmu nogāztajiem kokiem.

Informācija par vēja nogāztajiem kokiem, kas lielākoties bija pārkrituši ceļa braucamajai daļai, saņemti no teju visas Pierīgas – Jūrmalas pilsētas, Garkalnes, Salaspils, Inčukalna, Ikšķiles, Olaines, Krimuldas un Baldones novadiem. Kopumā Latvijā piektdien un sestdien VUGD darbinieki 39 reizes devušies, lai novērstu spēcīgā vēja radītos postījumus, informēja dienestā.

Elektrolīnijās iekritis nolūzis koka zars aizvākts arī svētdien vakarā Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, bet pirmdien agri no rīta Salaspils novada Saleniekos koks bija pārkritis ceļam.

Glābēji nedēļas nogalē Pierīgā arī novērsuši vairāku ceļu satiksmes negadījumu sekas. Piektdien Ādažu novada Kadagā izvilka grāvī ieslīdējušu automašīnu, sestdien Jūrmalā pie Lielupes tilta novērsuši gāzes noplūdi no automašīnas pēc četru spēkratu sadursmes, bet svētdien sakārtoja ceļa braucamo daļu uz Vidzemes šosejas Garkalnes novadā pēc mikroautobusa avārijas.

Pēdējo triju dienu laikā saņemti vien trīs izsaukumi par ugunsgrēkiem. Naktī uz piektdien Ropažu novada Silakrogā ražošanas ēkā bija degušas kokogles 50 kvadrātmetru platībā, bet Ķekavas novada Vimbukrogā – elektrolīnijas balsta stabs. Savukārt Olaines novada Viršos privātmājas dūmvadā bija aizdegušies sodrēji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.