Menu
 

Valsts policijas amatpersonu tiesās par kukuļa izspiešanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Rīgas rajona tiesai nodevusi izskatīšanai krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts Valsts policijas darbinieks par kukuļa izspiešanu 15 000 eiro apmērā no privātpersonas.

Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska informēja, ka saskaņā ar apsūdzību notikumi risinājās laika posmā no 2016.gada 6.jūlija līdz 2018.gada 29.janvārim, kad apsūdzētais ieņēma Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes galvenā inspektora amatu.

Būdams amatpersona, viņš radīja maldīgu priekšstatu privātpersonai par to, ka ir tiesīgs veikt izmeklēšanas darbības kādā ar privātpersonu saistītā kriminālprocesā un ietekmēt tā tālāko virzību. Amatpersona kukuļa nenodošanas gadījumā draudēja nostādīt privātpersonu tādos apstākļos, kuros privātpersona ir spiesta dot kukuli, lai novērstu kaitīgās sekas viņa likumīgajām interesēm.

2018.gada februārī speciālās izmeklēšanas eksperimenta laikā viņš tika aizturēts.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām, apsūdzētais izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 320.panta otrajā daļā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.