Menu
 

Ātruma kontroles maratona laikā policija pieķērusi 635 ātrumpārkāpējus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

24 stundu ātruma kontroles maratonā likumsargi kopumā pieķēruši 635 ātrumpārkāpējus, kas ir gandrīz tikpat daudz, kā pērn – 636. Rīgas reģionā par braukšanas ātruma pārsniegšanu sastādīti 109 administratīvā pārkāpuma protokoli, liecina Valsts policijas informācija.

Šoreiz lielākie ātrumpārkāpēji bijuši ārzemnieki, lai gan arī Latvijas autovadītāji izcēlušies ar pārgalvību un braukuši tā, it kā par to kāds apbalvotu ar zelta medaļu. Piemēram, likumsargi vakar fiksējuši arī tādus pārkāpējus, kuri atzinās, ka zinājuši par ātruma kontroli, bet apzināti pārkāpuši ātrumu ar mērķi sacensties. 

Lielākais pārkāpums fiksēts Kurzemes reģionā, kur kāda “BMW” markas automašīna Ventspils novadā, Jūrkalnes pagastā, virzienā uz Jūrkalni, ap pulksten 11.00 aiztraucās garām trafarētajai policijas automašīnai ar 177 kilometriem stundā. Atļautais braukšanas ātrums šajā ceļa posmā ir 90 kilometri stundā.

24 stundās likumsargi fiksējuši deviņus autovadītājus, kuriem pārsniegtā ātruma dēļ uz noteiktu laiku ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Jāatgādina, ka trešdien no plkst. 6.00 rītā 26 Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, vienlaicīgi tika rīkots 24 stundu atļautā braukšanas ātruma kontroles maratons. Šādas akcijas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.