Menu
 

Par sievietes aplaupīšanu Olainē uz karstām pēdām aizturēts vīrietis Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - Valsts policija Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - Valsts policija

18.aprīlī ap plkst. 19.50 Olainē kāda iedzīvotāja sava nama kāpņu telpā piedzīvoja uzbrukumu – nepazīstams vīrietis viņai iesitis ar dūri pa galvu un vēderu, nolaupījis naudas maku ar naudu un kredītkartēm un aizskrējis prom.

Sieviete izskrēja laukā no kāpņu telpas, un netālu pamanīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicistus, kuri tobrīd laimīgas sakritības dēļ tur veica darba pienākumus. Cietusī vērsās pēc palīdzības pie policistiem. Uzzinot par notikušo, policisti uz karstām pēdām ļaundari aizturēja un atguva nolaupīto maku, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kuri turpat cietušajai sniedza medicīnisko palīdzību. Par laimi, sieviete nebija smagi cietusi un nogādāšana ārstniecības iestādē nebija nepieciešama. 

Aizturētais ir dzimis 1977. gadā un iepriekš vairākas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem un narkotisko vielu neatļautu lietošanu. Saistībā ar notikušo Valsts policijas Olaines iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kā norāda likumsargi, policija izmeklēšanas laikā ir ieguvusi informāciju, ka ļaundaris potenciālo upuri bija noskatījis jau iepriekš nozieguma dienā Rīgā. Pamanījis, ka sievietei ir ievērojama naudas summa, svešais vīrietis viņai sekojis un vēlāk iekāpis tajā pašā autobusā, kas ved uz Olaini. Vēlāk sekojis sievietei līdz pat kāpņu telpai, kur izdarījis noziegumu.

Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.