Menu
 

Policija aiztur divus vīriešus, kuri Siguldā piekāvuši un aplaupījuši jauniegūtu pudeles brāli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

24.aprīļa vakarā Valsts policijā tika saņemta informācija par kādu vīrieti, kurš Siguldā ticis piekauts un aplaupīts. Likumsargi uzsāka kriminālprocesu, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Tovakar cietušajam uz ielas pienākuši klāt divi viņam nepazīstami vīrieši un piedāvājuši turpināt izbaudīt vakaru, kopīgi lietojot alkoholiskos dzērienus, kam vīrietis piekritis. Kādu laiciņu uzturējušies vienuviet, vīrieši cietušajam ierosinājuši doties citur. Esot jau nomaļākā vietā, vīrieši jauniegūto paziņu pēkšņi nogrūduši zemē, sākuši sist ar kājām, atņēmuši viņam somu ar personīgajām mantām, naudu, bankas kartes un mobilo telefonu un aizmukuši projām.

Mirkli vēlāk, atjēdzies no uzbrukuma, cietušais devies meklēt palīdzību. Pa ceļam viņš sastapis kādu vīrieti, kurš par notikušo paziņoja Valsts policijai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Cietušais vīrietis tika nodots mediķu aprūpē, savukārt Valsts policijas Siguldas iecirkņa darbinieki uzsāka iespējamo vainīgo personu meklēšanu.

Kā vēsta likumsargi, pirmdien, 29. aprīlī, policijas darbinieki aizturēja vienu no laupītājiem un nākamajā dienā – otru. 1979. un 1985. gadā dzimušie aizturētie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem.

Veicot izmeklēšanas darbības, policisti noskaidroja, ka viens no aizturētajiem – 1985. gadā dzimušais vīrietis – dienu pirms laupīšanas no kādas tirdzniecības vietas bija nozadzis kasti ar sešām viskija pudelēm, kuras, visdrīzāk, iztukšojis kopā ar otru aizturēto.

Saistībā ar notikušo pret vīriešiem tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

30.aprīlī tiesa abiem aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.