Menu
 

Stopiņu un Ķekavas novadā degusi sausā zāle lielās platībās, Garkalnes novadā – meža zemsedze Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

Pagājušās nedēļas otrajā pusē un svētku brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumus uz vairākiem lieliem ugunsgrēkiem Pierīgā: Stopiņu un Ķekavas novadā degusi sausā zāle, savukārt Garkalnes novadā – meža zemsedze.

20. jūnija pusdienlaikā Stopiņu novada Dzidriņās dega sausā zāle 4000 m2 platībā, kas dzēsta aptuveni četras stundas. Savukārt naktī uz 24. jūniju ugunsdzēsēji steidzās uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur sausā zāle dega 8000 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts nepilnu divu stundu laikā, informē glābšanas dienestā.

Vēl pirmdien rīta pusē VUGD darbinieki saņēma izsaukumu uz Garkalnes novadu, kur esot redzami lieli dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg meža zemsedze un krūmi 2 ha platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts meža dienests un bruņoto spēku helikopters. Vēlā vakarā VUGD darbinieki beidza savu darbu, un dzēšanas darbus turpināja Valsts meža dienests.

No pagājušās nedēļas ceturtdienas līdz pirmdienai glābēji iesaistījušies arī ceļa braucamās daļas sakārtošanā pēc ceļu satiksmes negadījuma Inčukalna, Salaspils un Ķekavas novadā, savukārt Krimuldas novadā novākts uz ceļa braucamās daļas nogāzies koks. Sestdien saņemts izsaukums uz Mārupes novadu, kur dzīvojamās mājas virtuvē bija iekļuvis zalktis, tas noķerts un palaists brīvībā mežā, vēsta VUGD pārstāvji.

Vēl sestdien tika saņemta informācija, ka Olaines novadā karjerā cilvēks iegājis ūdenī peldēties un nebija iznācis laukā. Glābēji sestdien un svētdien pārmeklēja ūdens akvatoriju un svētdien no ūdenstilpnes izcēla noslīkušu cilvēku, kas nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā Latvijā, līdzīgi kā citus gadus, arī šogad Līgo svētku vakarā tika saņemts vairāk maldinošu izsaukumu nekā ikdienā. "Vairāk nekā 40 maldinošu izsaukumu bija saistīti ar to, ka iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, licies, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši Jāņu ugunskuru un apdraudējums nepastāv. Šī ir pozitīva tendence, ka iedzīvotāji zvana, nevis vienaldzīgi ignorē iespējamo nelaimi," norāda VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.