Menu
 

Pirmdiena, 12 Novembris 2018

Foto: Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā Latvijai četras uzvaras

  • Publicēts Sports

Pagājušajā nedēļas nogalē  tūrisma un atpūtas kompleksā “Zilie kalni” notikušajā Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas rīkotajā IFSS Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos, kas bija nākamā gada pasaules čempionāta izmēģinājums, teicami nostartējuši Latvijas pārstāvji. Mājinieki nopelnīja vienpadsmit godalgotās vietas, no kurām četras bija uzvaras.

Lasīt vairāk...

Ādažu skolēni uzvar Likteņdārza sveču konkursā

Gatavojoties Latvijas Republikas simtgades svinībām, no 1. oktobra līdz 5. novembrim Likteņdārzs aicināja Latvijas skolu skolēnus veidot klasi pārstāvošās komandas, kopīgi vākt parafīnu un vecās sveces, lai piedalītos konkursā par lielāko reģiona sveci. Konkurss ir noslēdzies ar necerēti lielu atsaucību – tajā piedalījās 150 klases no 74 Latvijas skolām, kopā savācot 1704,18 kilogramus sveču materiāla.

Lasīt vairāk...

Lielākais starp lopkopības un putnkopības uzņēmumiem – putnu fabrika "Ķekava"

Lopkopības, putnkopības un zoopreču nozarē lielākā kompānija pēc apgrozījuma pērn nemainīgi bijusi putnu gaļas ražotāja "Putnu fabrika "Ķekava"", kuras apgrozījums finanšu gadā no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 30. jūnijam bija 62,057 miljoni eiro, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2018". Kompānijas apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā pieauga par 11,2%.

Lasīt vairāk...

Ādažos svinēs jaunās sākumskolas Spāru svētkus

Atzīmējot apjomīgāko būvdarbu konstrukciju izbūves pabeigšanu, 15. novembrī plkst. 11.00 Ādažos tiks svinēti Ādažu vidusskolas jaunās mācību īstenošanas vietas (Ādažu sākumskolas) Spāru svētki. Ievērojot tradīcijas, celtnieki ēkas jumta karkasam piestiprinās vainagu. Ādažu sākumskolas Spāru svētki notiks valsts svētku noskaņās – nākamajā simtgadē pašvaldība ādažniekiem dāvās jaunu skolu.

Lasīt vairāk...

Animācijas filma "Saule brauca debesīs" – 50 cilvēku kopdarbs četru gadu garumā

Jau šonedēļ 15. novembrī pie kino skatītājiem visā Latvijā nonāks leģendārās animācijas režisores Rozes Stiebras jaunākā animācijas filma “Saule brauca debesīs”, kas ir viņas veltījums Latvijai simtgadē. “Saule brauca debesīs” stāsts sākas, kad ķekatu jampadracī tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa un izmisušie vecāki sauc palīgā cilvēku, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks apjož zobenu un kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm un slinkumam.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.