Menu
 

Piektdiena, 02 Novembris 2018

Piņķu baznīcas torņa nodegšana radījusi draudzei zaudējumus 50 000 eiro apmērā

Piņķu baznīcas torņa nodegšana draudzei radījusi aptuveni 50 000 eiro lielus zaudējumus, aģentūrai LETA pastāstīja draudzes priekšnieks Ritvars Heniņš. Viņš norādīja, ka iekšdarbu remontam būs nepieciešami 20 000 līdz 30 000 eiro un aptuveni tikpat izmaksās arī torņa konstrukciju atjaunošana. Torņa remontdarbu izmaksas gan vēl tiekot saskaņotas.

Lasīt vairāk...

Pēteris Apinis. Latvieša dzīvesziņa par solījumiem paaugstināt mediķu algu un nepārsteidzošo rezultātu, ka nekāda paaugstinājuma nebūs

Solīts makā nekrīt, noteica latviešu dzīvesziņa un smaidot noskatījās priekšvēlēšanu solījumos. Ar solījumiem par mediķu algas kāpumu un pieejamiem medicīnas pakalpojumiem partijas neskopojās. Bet solījumi mēdz būt dažādi – tad, kad sola aktieris, kurš pēkšņi kļuvis par tautas priekšstāvi, vēlētāji galvenokārt skata aktiera stāju un šarmu, klausās runas mākslu un dikciju, bet teikto – nu tā īsti par pilnu rubli neņem.

Lasīt vairāk...

Grupas "Menuets" dalībnieci Baibu Jageri iedvesmo optimisms

4. novembrī, dienā, kad pirms 50 gadiem brāļu Sējānu vecāku mājās notika pirmais mēģinājums, leģendārā grupa "Menuets" kāps uz VEF Kultūras pils skatuves, lai turpinātu nesen uzsākto koncerttūri "Menuetam 50, Latvijai 100". Kā saka viena no ilggadējām grupas dalībniecēm – flautiste Baiba Jagere –, gan šajā, gan citos koncertos skanēs līdz smeldzei pazīstamas melodijas un līdz mielēm pazīstams teksts: "Tā būs atgriešanās mūsu jaunībā, kad mēs kā puķu zēni un meitenes mājas ballītēs un māju pagalmos savas uzstāšanās sākām un beidzām ar "Alvas zaldātiņiem". Gaidīsim jūs koncertos, lai atkal varētu no sirds izdziedāties!"

Lasīt vairāk...

Ziemai jāsagatavo arī piemājas dīķi

Lai izvairītos no zivju slāpšanas un ūdenstilpes aizaugšanas, gluži kā augļudārzs, arī piemājas dīķis, kurā mājo zivis, jāsagatavo ziemai. Gaidot ziemu, jāapļauj zāle, kas aug ūdenī gar dīķa krastu. Kad ūdenstilpe būs aizsalusi, varēs izraut arī vilkuvāles, ja tādas saaugušas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.