Menu
 

Trešdiena, 07 Novembris 2018

KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Truksni un uzņēmēju Krūmiņu (papildināta)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas mēru Gati Truksni un uzņēmēju Jūliju Krūmiņu par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, Krūmiņam inkriminējot arī partijas "No sirds Latvijai" (NSL) nelikumīgu finansēšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasīt vairāk...

Par investīcijām draudzīgāko atzīts Mārupes novads, otrajā vietā – Olaine

Par investīcijām draudzīgākas republikas nozīmes pilsētu atzīta Ventspils, kurai seko Valmiera, bet trešajā vietā ierindojas Liepāja, liecina Latvijas Biznesa savienības trešdien prezentētais indekss "Investīcijām draudzīgākā pašvaldība". Savukārt par investīcijām draudzīgāko novadu ar vietējās nozīmes attīstības centru atzīts Mārupes novads, otro vietu šajā nominācijā ieguvis Olaines novads, bet trešajā vietā ierindojies Jelgavas novads.

Lasīt vairāk...

Latvijā izvietoti jau 866 jauni konteineri stikla šķirošanai

Vides apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide” jau 49 Latvijas pašvaldībās bez maksas ir izvietojis 866 konteinerus stikla iepakojuma šķirošanai. Kopumā tuvāko mēnešu laikā plānots izvietot kopskaitā 1000 konteinerus stikla iepakojuma šķirošanai vismaz 53 pašvaldībās, informē “Eco Baltia grupas” preses sekretāre Daiga Buča.

Lasīt vairāk...

Pie klausītājiem dodas koncertstāsts "Pūt, vējiņi", arī Ādažos un Siguldā

Svinot valsts simtgadi, 13. novembrī Ogres kultūras centrā pirmo reizi būs skatāms emocionālais koncertstāsts “Pūt, vējiņi”. Jaunā programma izskanēs četrpadsmit Latvijas pilsētās, tostarp Ādažos un Siguldā. Daudzas no programmas dziesmām uzsākušas rotāciju radiostacijās un nule kā izdotas arī dziesmu albumā “Pūt, vējiņi”, ko varēs iegādāties tikai koncertu norises vietās.

Lasīt vairāk...

Lāčplēša dienā televīzijā izrādīs simtgades filmu "Baltu ciltis"

Lāčplēša dienas vakarā Latvijas Televīzija piedāvās televīzijas pirmizrādi Nacionālā Kino centra programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” ietvaros tapušajai brāļu Ābeļu populārzinātniskajai dokumentālajai filmai “Baltu ciltis. Pēdējie Eiropas pagāni”. Filma arī izvirzīta nacionālajai kino balvai “Lielais Kristaps” piecās nominācijās, informē Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Lasīt vairāk...

Latvijas Kremļa miljardieri ASV Kremļa ziņojumā

Krievijas miljardieri Pjotrs Avens un Mihails Fridmans, kas aizrāvušies ar Latvijas kultūras dzīves bagātināšanu, šogad iekļauti ASV Senāta tā sauktajā Kremļa ziņojumā jeb Putina režīmam īpaši pietuvinātu personu sarakstā. Sankcijas pret viņiem gan nav vērstas, līdz ar to baņķieri brīvi pārvietojas abās okeāna pusēs un tikpat brīvi organizē savus darījumus. Savulaik viņi apsvēra kādas bankas iegādi Latvijā, un, iespējams, tā nav nejaušība, ka tieši šobrīd ir sākts "Luminor" pārdošanas process ieguldījumu fondam "Blackstone Group L.P.".

Lasīt vairāk...

LNSO iepazīstinās bērnus ar britu komponista Elgara mūziku

10. novembrī Lielajā ģildē norisināsies šosezon jau otrais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) bērnu simfoniskās koncertsērijas koncerts, kura galvenais varonis ir bērnu iemīļotais LeNeSOns. Koncertā būs iespēja klausīties angļu komponista Edvarda Elgara “Jauno diriģentu”, bet starpbrīžos piedalīties radošās aktivitātēs un iepazīties ar mūzikas instrumentiem. Koncertcikla režisors un dramaturgs ir Andris Kalnozols.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejs aicina uz Mārtiņdienas svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 11. novembrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 aicina uz bagātīgajām Mārtiņa dienas svinībām. Svētku viesi arī šogad tiek aicināti uz tradicionālo Mārtiņa dienas maskošanos un dančiem kopā ar folkloras kopām, gatavošanos ziemai ar radošām darbnīcām, veiklības pārbaudi gailīšu makarēšanā un umurkumura pievarēšanā, kā arī, protams, gardumu baudīšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.