Menu
 

Svētdiena, 16 Septembris 2018

Kas pirmklasniekam jāzina par saziņu ar svešiniekiem, tostarp virtuālajā vidē

Bērniem uzsākot skolas gaitas un sākot lietot mobilās ierīces, vecākiem jārēķinās, ka atvasēm nāksies apgūt saskarsmes un komunikācijas prasmes ne tikai ar klasesbiedriem un draugiem, bet arī svešiniekiem. Svarīgi, lai bērns vienmēr zinātu, kā rīkoties, ja jūtas apdraudēts. Valsts policijas dati liecina, ka 44% Latvijas bērnu slēpj no vecākiem potenciāli bīstamas darbības tiešsaistē.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā: Vai sekojat līdzi priekšvēlēšanu debatēm?

"Rīgas Apriņķa Avīze", aptaujājot cilvēkus Rīgas ielās, secināja dīvainu sakarību – izrādās, priekšvēlēšanu debatēm līdzi vairāk seko tie cilvēki, kuri jau ir izlēmuši, par ko balsot, taču tie vēlētāji, kuri vēl nezina, par ko balsot, un kuriem tieši vajadzētu pēdējās nedēļās sekot līdzi priekšvēlēšanu cīņai, visbiežāk atbildēja, ka viņus vai nu neinteresē, vai nav laika iedziļināties politiskajā piedāvājumā.   

Lasīt vairāk...

Kā, atsākoties skolai, atgriezties pie pareiza miega režīma?

Atsākoties skolas gaitām, viens no lielākajiem vecāku un skolēnu izaicinājumiem ir atgriezties mācību gada ritmā un veltīt pietiekami daudz laika kvalitatīvam miegam. Ja vasaras brīvlaikā pietiekami daudz miega stundu varēja iegūt, no rīta izguļoties pēc sirds patikas, tad skolas laikā to var panākt tikai ar savlaicīgu gulētiešanu un veselīgu miegu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.