Menu
 

Ceturtdiena, 19 Decembris 2019

Mārupes volejbolistes atvadās no Latvijas kausa

  • Publicēts Sports

Mārupes sporta centra dāmu volejbola komanda piedzīvojusi zaudējumu Latvijas kausa izcīņas pusfinālā sērijā un izstājusies no cīņas par trofeju, ko bija pirmo reizi izcīnījusi pirms gada. Atbildes spēlē ceturtdien Mārupē mājinieces trijos setos zaudēja volejbola klubam “Jelgava”/LLU, kas līdz ar to revanšējies par neveiksmi pērnā gada finālā.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada pašvaldība 20 000 eiro apmērā līdzfinansējusi pieslēgumus centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem

Lai veicinātu vides un gruntsūdeņu tīrību, kā arī palielinātu to dzīvojamo māju skaitu, kas pieslēgušās pie centralizētās ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmas, Ķekavas novada pašvaldība šogad piešķīrusi apmēram 20 000 eiro līdzfinansējumu pieslēguma izbūvei, liecina informācija novada pašvaldōibas mājaslapā.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas pilsētas 2020.gada budžetā plānots 5,4% ieņēmumu pieaugums

Ceturtdien Jūrmalas pilsētas dome apstiprināja konsolidēto budžetu 2020.gadam. Plānots, ka nākamā gada budžeta ieņēmumi pieaugs par 5,4% un sasniegs 95,46 miljonus eiro. Jūrmalas 2020.gada darbu centrā būs Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu īstenošana, ceļu un iekšpagalmu remonti, pilsētvides uzlabošana, kā arī izglītības nozares attīstība, vēsta pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Populārākie Valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri Pierīgā – Salaspilī, Ikšķilē, Ādažos un Ķekavā

2019.gadā pēc Valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centros (VPVKAC) sniegto pakalpojumu skaita ziņā Pierīgā pirmajā desmitniekā ir Salaspils, Ikšķiles, Ādažu un Ķekavas novada klientu apkalpošanas centri. Starp pirmajiem 40 Latvijā ir vēl pieci – Mālpils, Carnikavas, Baldones, Stopiņu un Saulkrastu novadu VPVKAC, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijaa informācija.

Lasīt vairāk...

Veselības ministrija plāno stingrāk ierobežot alkoholisko dzērienu reklāmu un pieejamību

Lai samazinātu alkoholisko dzērienu lietošanas izplatību un nodarīto kaitējumu sabiedrības veselībai, turpmākajos gados plānots noteikt jaunus ierobežojumus alkohola pieejamībai un reklāmai, vienlaikus uzlabojot pieejamību alkohola atkarības ārstēšanai un rehabilitācijas pakalpojumiem. Veselības ministrija atzīmē, ka alkohola patēriņš ik gadu Latvijā pieaug, tāpēc ir būtiski ierobežot tā pieejamību un sabiedrībai skaidrot alkohola negatīvo ietekmi uz veselību.

Lasīt vairāk...

Foto: "Tautumeitas", Jānis Aišpurs un Laima Jansone Mārupē ieskandina Ziemassvētku tūri

18.decembra vakarā ar koncertu  Mārupes kultūras namā savu šā gada Ziemassvētku koncerttūri ieskandināja mūziķis Jānis Aišpurs, koklētāja Laima Jansone un etnomūzikas grupa "Tautumeitas". Koncertprogrammā, kuru klausītāji uzņēma ar patiesu atsaucību, savijušās kristiešu liturģiskās mesas daļas ar tautas mūziku, korāļiem un klasiskajām Ziemassvētku dziesmām Jāņa Aišpura veidotajos sabalsojumos.

Lasīt vairāk...

Uzticības tālrunis rīko ikgadējo Ziemassvētku akciju

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111  no 23. līdz 29. decembrim rīko ikgadējo Ziemassvētku akciju “Uzticies… Tevi dzirdēs un sapratīs”. Tradicionālā Uzticības tālruņa Ziemassvētku akcija katru gadu tiek rīkota, lai īpašu atbalstu sniegtu tiem bērniem un pusaudžiem, kuri jūtas vientuļi, atstumti un nesadzirdēti. 

Lasīt vairāk...

62% Mārupes novada nākamā gada budžeta investīciju plānoti izglītības nozarei

Mārupes novada dome 18.decembra sēdē apstiprinājusi 2020.gada budžetu, kurā teju divas trešdaļas budžeta investīcijas plānotas izglītības nozarei. Otru lielāko izdevumu pozīciju veido iemaksas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, kas šogad ir sasniegušas 5,95 miljonus eiro, pavēstīja Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.