Menu
 

Ceturtdiena, 30 Janvāris 2020

Siguldas novada pašvaldība palielinājusi atalgojumu bērnudārzu pedagogiem

No 1.janvāra Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojums ir palielināts līdz 820 eiro par darba slodzi 40 darba stundas nedēļā, tai skaitā 36 darba stundas darbam ar izglītojamiem un četras darba stundas – sagatavošanās nodarbību vadīšanai un viena plānošanas stunda. To paredz apstiprinātais Siguldas novada pašvaldības budžets 2020.gadam.

Lasīt vairāk...

Kā izvēlēties un kopt ugunsdzēšamo aparātu? Eksperta ieteikumi

No 2020. gada 1. janvāra visos mājokļos nepieciešams uzstādīt dūmu detektorus, bet papildus tam arī visās privātmājās, darba vietās un automašīnās jābūt ugunsdzēšamajam aparātam. Uzņēmumi ir apraduši ar regulārām darba drošības noteikumu apmācībām, bet ar ikgadēju ugunsdzēšamo aparātu apkopi joprojām grēko kā uzņēmumi, tā privātpersonas. Ar ugunsdzēšamā aparāta iegādi nav gana – lai tas ugunsgrēka brīdī patiešām palīdzētu, ar to ir jāmāk rīkoties, kā arī obligātas ir regulāras apkopes.

Lasīt vairāk...

CSP: Latvijā mazinās sieviešu un vīriešu darba samaksas atšķirības

Pēc 2018. gada provizoriskajiem datiem, sieviešu stundas vidējā bruto darba samaksa bija par 14,1 % mazāka nekā vīriešu, un tas ir zemākais rādītājs kopš 2012. gada. 2017. gadā sievietes stundā nopelnīja vidēji par 15,7 % mazāk nekā vīrieši. Vislielākā atalgojuma atšķirība (17,3 %) bija 2014. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins.

Lasīt vairāk...

Ar informatīviem plakātiem skolās atgādinās par nepieciešamību mazgāt rokas pirms ēšanas

Lai atgādinātu skolēniem par nepieciešamību mazgāt rokas pirms ēšanas, uzņēmums “Baltic Restaurants” ir izgatavojis un izvietojis skolās informatīvos plakātus. Tie ir izvietoti blakus izlietnēm pie skolu ēdnīcām kopumā 43 skolās. Plakāti veidoti sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), uz tiem ir izvietots arī QR kods, ar kura palīdzību bērni var viedtālruņos noskatīties arī SPKC informāciju par roku mazgāšanu.

Lasīt vairāk...

Lasītājs jautā. Ko būvē blakus Paradīzes kalna takām Siguldā?

“Rīgas Apriņķa Avīzes” redakcija saņēma vēstuli no lasītāja – siguldieša Jura J., kurā viņš pauž neizpratni un satraukumu par jaunbūvi Paradīzes kalna pakājē. Redakcijai viņš lūdz noskaidrot, kas tur tiek būvēts. Lasītājs atsūtījis arī jautājumu, kas varētu būt aktuāls daudziem siguldiešiem, kuri regulāri dodas pastaigās uz Paradīzes kalnu. Pie Kraukļalas ielas, kur sākas gājēju taka uz Paradīzes kalnu, takas malā, kur kādreiz bija mežs, pašlaik tiek būvēta ēka.

Lasīt vairāk...

Par 30% audzis pieprasījums pēc "Staburadzes" mazajiem konditorejas izstrādājumiem

“Orkla Latvija” 2019. gada pārdošanas dati liecina, ka par 30% salīdzinājumā ar 2018. gadu ir pieaudzis pieprasījums pēc “Staburadzes” mazajiem konditorejas izstrādājumiem. Lielākoties noieta izaugsmi veicināja “Cielaviņas” deserts (+105%), “Braunijs” (+98%) un tradicionālais latviešu gardums – biezpienmaize (+26%), kā arī segmenta sortimenta pilnveide ar klasiskajiem produktiem ērtākā, mazākā formātā., informēja uzņēmumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.