Menu
 

Ceturtdiena, 11 Februāris 2021

Jānis Eglītis. Kremļa propaganda Latvijā vājāka kā jebkad. Vai mācēsim šo stāvokli gudri izmantot?

Kremļa propaganda Latvijas sabiedrībā nonāk pa dažādiem kanāliem. Taču nekur to neredz un nedzird tik uzskatāmi kā TV zilajos ekrānos, caur kuriem Vladimira Putina režīma “maigās” varas apustuļi turpina cīnīties par cilvēku prātiem Krievijā, kā arī ārpus tās, tostarp Latvijā, kur krievu valoda runā  trešā daļas sabiedrības. Vecais labais televizors – šāda Kremļa izvēle nav nejauša, jo, kā rāda pavisam svaigs NEPLP pētījums, TV joprojām ir populārākā ikdienā izmantotā mediju platforma Latvijā, arī mazākumtautību vidū. Kamēr jaunieši aizraujas ar internetu, lielai daļai 40+ auditorijas joprojām TV pults mājās ir pa rokai.

Lasīt vairāk...

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā radītas radošas koprades laboratorijas

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā atvērta jauna vide kultūras un sabiedrības mijiedarbībai, kurā kultūra būs kā atslēga cilvēka un pilsētas dialogam par vietu, kurā dzīvojam. Jaunizveidotajai iniciatīvai izraudzīts motīvs #DariSavuPilsētu, aicinot iedzīvotājus aktīvai līdzdalībai, lai, kopā darbojoties, atklātu savu pilsētu no jauna, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē. Koprades laboratoriju saturs būs mainīgs, dodot vietu dažādiem māksliniekiem izmēģināt idejas un veikt eksperimentus, kā arī aicinot iedzīvotājus aktīvai kopradei.

Lasīt vairāk...

Uldis Dzintars: Vai sapulces protokola trūkums ir galvenā mācība vakcīnu iegādes procesā?

Pastāv viedoklis, ka Latvijas iedzīvotāji mīl mieru un stabilitāti atbilstoši mūsu ziemeļnieku temperamentam. Tomēr šāds stereotips neatbilst dzīves realitātei un mūsu valsts sociālekonomiskajai attīstībai. Patlaban šī neatbilstība vērojama arī Covid-19 vakcīnu iegādes procesā, apdraudot ne tikai sabiedrības labklājību, bet nu jau arī veselību.

Lasīt vairāk...

Pirmo reizi privātmāju īpašniekiem būs pieejams atbalsts māju atjaunošanai un energoefektivitātes uzlabošanai

11.februāra sēdē Ministru kabinets apstiprināja noteikumus par atbalsta programmu privātmāju atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai. Kā informēja Ekonomikas ministrija, apstiprinātie noteikumi nosaka atbalsta programmas īstenošanas kārtību, atbalsta piešķiršanas nosacījumus, finansējumu un atbalsta nosacījumus viena dzīvokļa dzīvojamo māju atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.