Menu
 

Otrdiena, 02 Februāris 2021

No 8.februāra paredz paplašināt preču pieejamību klātienē

Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē 2.februārī valdība konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas piedāvāto drošas tirdzniecības modeli un no 8.februāra uzsākt pakāpenisku pāreju uz to – paplašināt preču pieejamību klātienē, vienlaikus nosakot papildu drošības prasības tirdzniecības vietām un pastiprinot to kontroli. Precīzus grozījumus normatīvajos aktos plānots pieņemt 4.februāra valdības sēdē, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Sabiedriskā transporta attīstībai Rīgā un Pierīgā plāno piesaistīt līdzekļus 295 miljonu eiro apmērā

Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta sistēmas reformai paredzēts piesaistīt Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu 295 miljonu eiro apmērā. Par reformas portfelī iekļaujamiem pasākumiem Rīgas metropoles areāla sabiedriskā transporta reformai vienojusies darba grupa, kurā kopā strādāja Satiksmes ministrija, Rīgas un Rīgas plānošanas reģiona pārstāvji un transporta nozares speciālisti, informē satiksmes ministra padomniece Baiba Ābelniece.

Lasīt vairāk...

Bēgot no policijas, jaunietis Babītes novadā izpelnās astoņus administratīvos procesus

Aizvadītajā piektdienā Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarētu automašīnu, Babītes novadā ap plkst. 00.10 pamanīja kādu automašīnu, kurā esošās personas, iespējams, pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus pulcējoties. Fiksējot šo gadījumu, tika nolemts automašīnu pārbaudīt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Turklāt bez bēgšanas vadītājs pārkāpis virkni citu noteikumu un viņam kopā tika uzsākti astoņi administratīvie procesi.

Lasīt vairāk...

Filma "Mans mīļākais karš" iekļūst "Oskaram" ieteikto animācijas filmu sarakstā

Režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas pilnmetrāžas animācijas filma "Mans mīļākais karš" iekļauta ASV Kinoakadēmijas balvai "kvalificēto un ieteikto" animācijas filmu sarakstā. Par tālāko soli – izvirzīšanu "Oskara" nominācijām Labākās animācijas kategorijā – spēkosies divdesmit septiņas animācijas filmas, informē studijas "Ego Media" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Latvijā pirmo reizi inficēšanās ar Covid-19 atklāta kaķim

Latvijā pirmo reizi inficēšanās ar Covid-19 atklāta kaķim, turklāt vēl vairākiem kaķiem atrastas koronavīrusa antivielas, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē atklāja Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis. Viņš atzīmēja, ka Latvija ir pirmā valsts šajā Eiropas daļā, kas kaķim atklājusi inficēšanos ar Covid-19.

Lasīt vairāk...

Starptautiskajā mitrāju dienā Ķemeru Nacionālais parks pirmo reizi jaunajā statusā

Lai izprastu un novērtētu mitrāju ūdens izmantošanas iespējas, 2.februārī tiek atzīmēta Pasaules mitrāju diena, kura Latvijai šogad ir īpaša, jo pirmo reizi jaunā statusā ir Ķemeru Nacionālais parks. Pagājušā gada 1.decembrī spēkā stājās lēmums, kas nosaka, ka starptautiskās nozīmes mitrāju statuss ir piešķirts visai Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) teritorijai. Starptautiski nozīmīgā mitrāja jaunais nosaukums nu ir "Kaņiera ezers un Lielais Ķemeru tīrelis", un tā robežas faktiski sakrīt ar Ķemeru Nacionālā parka teritorijas robežām informē, Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) dabas izglītības speciāliste Aiga Priede.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.