Menu
 

Pirmdiena, 15 Marts 2021

ZVA: Līdz šim nav apstiprināts neviens letāls gadījums, kam būtu cēloņsaistība ar vakcīnu pret Covid-19

Šobrīd Latvijā nav apstiprināts neviens letāls gadījums, kuram būtu noteikta cēloniska saistība ar vakcīnu, vēsta Zāļu valsts aģentūra (ZVA). Atsaucoties uz 13.martā sociālajos tīklos izskanējušo gadījumu par kāda cilvēka nāvi vairākas dienas pēc "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnas saņemšanas, ZVA uzsver, ka šobrīd nav apstiprināta minētā gadījuma cēloņsaistība ar vakcīnu.

Lasīt vairāk...

Vitenbergs: Latvijai ir potenciāls uzsākt vakcīnu ražošanu

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs pirmdien attālinātās tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu  pārrunāja vakcīnu ražošanas iespējas Latvijā. Tikšanās laikā Vitenbergs norādīja, ka atbalsta Eiropas Savienības (ES) mērķi apvienot spēkus Covid -19 vakcīnu ražošanā, un apliecināja Latvijas gatavību iesaistīties šajā procesā, vēsta Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Seši padomi, kā veselīgi pavadīt skolēnu brīvlaiku

Lai gan kopējos Covid-19 saslimstības rādītājos vērojama stabilizācija, bet dažās iedzīvotāju vecuma grupās saslimstība sāk arī samazināties, saslimstība ar Covid-19 pieaug bērnu vidū. Sākoties skolēnu pavasara brīvlaikam, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti atgādina – arī bērniem un pusaudžiem jāievēro drošības pasākumi Covid-19 izplatības samazināšanai.

Lasīt vairāk...

Ar Covid-19 inficēti pasažieri braukuši autobusā no Inciema uz Siguldu, kā arī uz Bausku

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 10. martā plkst. 9.07 braucis ar autobusu Limbaži-Lēdurga-Lode-Sigulda (AS “CATA” reisa nr. 7175)  no Inciema līdz Siguldai un atpakaļ plkst. 13.20 ar autobusu Sigulda-Inciems-Ragana-Sigulda (AS “CATA” reisa nr. 6261), no Siguldas līdz Inciemam.

Lasīt vairāk...

Janvārī tūristu mītnēs viesu skaits samazinājies par 76,9 %

2021.gada janvārī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 37,8 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 76,9 % mazāk nekā 2020. gada janvārī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 79,3 tūkstošus nakšu, kas ir par 76,3 % mazāk, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri. Joprojām ierobežoto ceļošanas iespēju dēļ arī 2021. gadā tūristu mītnēs apkalpoto viesu skaits turpina kristies – salīdzinot ar decembri, viesu skaits samazinājies par 11,9 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.