Menu
 

Trešdiena, 09 Jūnijs 2021

Šonedēļ norisinās gadskārtējās "Atvērtās dienas laukos"

No 10. līdz 13. jūnijam ar īpaši sagatavotām programmām, degustācijām, atlaidēm ražojumu iegādei un citiem piedāvājumiem ārpus ierastā pasākuma “Atvērtās dienas laukos” astotajā gadā ciemos gaida mājražotāji, amatnieki, pārtikas ražotāji, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas, arī sporta un izklaides vietas.

Lasīt vairāk...

Pirmo reizi Latvijā tiks paziņoti atpazīstamības zīmes “Viedais ciems” saņēmēji

16.jūnijā tiešsaistē tiks paziņotas kopienas, kuras saņēmušas atpazīstamības zīmi “Viedais ciems”. Tiešsaistes rezultātu paziņošanā  varēs uzzināt 15 kopienu stāstus, ļaujot ikvienam iepazīties ar viedo ciemu iniciatīvas norisi Latvijā. Iniciatīvā atpazīstamības zīmei “Viedais ciems” pieteicās 38 kopienas, kuru paveikto vērtēja dažādu jomu ekspertu žūrijas komisija.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš. Pavasara ekonomisko skaitļu neprāts

Šī gada aprīļa ekonomiskie dati ir spilgti, interesanti un nedaudz traki. Ārējās tirdzniecības rādītāji ir šī trakuma augstākais punkts. Līdzīgi kā vairākumā jomu, eksportam un importam aprīlī ir ļoti neparasta salīdzinājuma bāze jeb atskaites punkts – pērnā gada aprīlis, kad pasaule apklusa, visnotaļ burtiski. Tas bija brīdis, kad ekonomikas aktivitātes samazināšanos varēja izmērīt ar seismogrāfiem, jo daudzi transportlīdzekļi bija apstājušies.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas Brīvdabas muzejā atjauno vēsturisko kuģi "Undīne"

Projekta "Jūrmalas brīvdabas muzeja infrastruktūras attīstība un zvejas kuģa atjaunošana" ietvaros tiek atjaunots vēsturiski nozīmīgs Jūrmalas Brīvdabas muzeja eksponāts – zvejas kuģis "Undīne". Līdz šim apmeklētājiem bija iespējams apskatīt kuģi tikai no ārpuses, bet pēc projekta realizācijas tas būs skatāms arī no iekšpuses. Projektu paredzēts pabeigt līdz šī gada 16.jūlijam.

Lasīt vairāk...

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī norisināsies Zāļu dienas gadatirgus

Sestdien, 12.jūnijā, no plkst. 8.00 līdz 14.00 Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī notiks ikgadējais Zāļu dienas gadatirgus. Tā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem, bagātināt savu kolekciju ne tikai ar tradicionāliem dekoratīvo un pārtikas augu stādiem, bet arī atrast retus, grūti pavairojamus un eksotiskus augus.

Lasīt vairāk...

PTAC: Pērn krasi samazinājies patērētāju kreditēšanas apjoms

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) sagatavotais pārskats liecina, ka patērētāju kreditēšanas portfelis nebanku sektorā 2020.gadā piedzīvojis būtisku kritumu. Kopumā patērētāju kreditēšanas nozares pakalpojumu sniedzēji 2020.gadā ar patērētājiem noslēdza 1 miljonu 96,2 tūkstošus jaunu darījumu, no jauna izsniedzot kredītus 500,95 miljonu eiro apmērā, kas nozīmē par 341,25 tūkstošiem darījumu jeb par 23,74% un summā par 96,32 miljoniem eiro jeb 16,13% mazāk nekā 2019.gadā.

Lasīt vairāk...

Ar elektroskrejriteņu vadītājiem saistītos satiksmes negadījumos šogad cietušas 36 personas

Šogad līdz 7. jūnijam Valsts policija kopumā ir fiksējusi 52 ceļu satiksmes negadījumus, kuros ir iesaistīti elektroskrejriteņu vadītāji. Šajos negadījumos ir cietušas 36 personas. Visbiežāk cieš pats elektroskrejriteņa vadītājs, bet ir gadījumi, kad sadursmes rezultātā ir cietis arī kāds cits satiksmes dalībnieks, piemēram, gājējs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.