Menu
 

Piektdiena, 20 Augusts 2021

Jauniešu koris "Balsis" dosies muzikālā ceļojumā pa Lielupi

Jau tradicionāli jauno kora sezonu jauniešu koris "Balsis" atklāj uz ūdens, šoreiz - koncertu ciklā "Lielupes balsis" no 26. līdz 29.augustam. Abos Lielupes krastos, posmā no Jelgavas līdz Lielupes ietekai jūrā, "Balsis" varēs satikt un baudīt arī koncertus. Skanēs latviešu un ārzemju autoru garīgā un laicīgā mūzika, Raimonda Paula un Ineses Zanderes dziesmu cikls "Par Latvijas upēm", pirmatskaņojumi un koristu solopriekšnesumi.

Lasīt vairāk...

Par Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi atkārtoti ievēlē Gintu Kaminski

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 31.kongresā piektdien, 20.augustā, par organizācijas priekšsēdi uz turpmākajiem četriem gadiem ievēlēts tās līdzšinējais vadītājs Gints Kaminskis, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu. Kongresā arī apstiprināti grozījumi LPS statūtos, kas noteiks turpmākos organizācijas darbības stratēģiskos virzienus. Vēlēšanās no 90 balsīm par Ginta Kaminska kandidatūru bija 86, bet pret – 4 balsis.

Lasīt vairāk...

Kad nēģi svin svētkus, maciņam ir ko turēt

Vai ir iespējams, ka viena un tā pati suga ir gan aizsargājama, gan arī ekonomiski nozīmīga? Upes nēģi tādi ir! Šī suga ir iekļauta gan attiecīgajā Eiropas Savienības biotopu direktīvā, gan arī vairākos Latvijas un starptautiskajos sugu aizsardzības normatīvajos aktos. Vairākumā Eiropas valstu upes nēģi tiek uzlūkoti galvenokārt kā nozīmīga bioloģiskās daudzveidības daļa, taču Latvijā un Lietuvā (arī Igaunijā, Somijā un Zviedrijā) šai sugai ir komerciāla vērtība. Tā pētīta un izskaitļota arī INTERREG projektā "Pārrobežu nēģu krājumu novērtēšana un apsaimniekošana Lietuvā un Latvijā", kura materiālos ielūkosimies nedaudz plašāk.

Lasīt vairāk...

"Ķekava/Miesnieki" regbisti sagrauj Rāmavas "Lāčus", uzvara arī līderiem "Garkalne/Livonia"

  • Publicēts Sports

Latvijas čempionāta spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnījusi “Ķekava/Miesnieki”, kas Rīgas Tehniskās koledžas stadionā sagrāva Rāmavas “Lāčus” ar 75:3 (39:3). Savukārt turnīra līderi “Garkalne/Livonia” apspēlēja “Eži/EK Sistēmas” ar 33:20 (21:3), sezonu turpinot bez zaudējumiem, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija.

Lasīt vairāk...

Mūrniece aicina jaunievēlētās domes godāt demokrātijas principus un strādāt iedzīvotāju labā

“Vietējā vara ieliek pamatus drošības un uzticēšanās sajūtai, patriotismam un cilvēku apziņai par nākotnes iespējām savā valstī. Ja ģimene ir sabiedrības pamats, tad pašvaldība un savs novads iemieso valsts esamību cilvēka ikdienas dzīvē. Tieši tādēļ aicinu jaunievēlētās domes turēt godā demokrātijas principus, strādāt atklāti, tiesiski, īpaši veicināt prasmi savstarpēji sarunāties un sadarboties,” sveicot Latvijas Pašvaldību savienību 31.kongresā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Banka: Iedzīvotāji šogad visbiežāk aizņemas dzīves apstākļu uzlabošanai

Baltijas valstu iedzīvotāji šogad visbiežāk aizņemas finansējumu mājokļa remontam, mājas interjera atjaunošanai, bet vēl daļa izmanto papildu finansējumu, lai iegādātos nelielas vasarnīcas un lauku viensētas, liecina “Luminor” bankas apkopotā informācija par patēriņa kreditēšanas tendencēm. Vasaras mēnešos papildu līdzekļi tiek piesaistīti arī ūdens transporta iegādei un veselības uzlabošanai.

Lasīt vairāk...

Mārcis Bendiks. No ideoloģijas uz korupciju: pārdomas pēc kādas stratēģijas kraha

Pagājušās nedēļas sākumā izsprāga vietējas nozīmes sensācija: notikusi kratīšana pie sabiedriskajā un publicistikas jomā pazīstamiem personāžiem – Jurģa Liepnieka un Lato Lapsas. Attiecībā par Lato, kurš drošībniekus ir čakarējis un pazemojis jau gadiem ilgi, it kā nebūtu ko brīnīties, bet kas tad jauns lēcies Jurģim? Un te nu samanīju, ka šova rīkotāji ar suņiem un citām ekstrām nav vis slepenie specdienesti, bet gan VID. Tas pats VID, kurš gadiem ilgi nespēj izskaidrot, kā viņu pašu hierarhijas virspuses darbinieki saņem desmitiem tūkstošu dāvinājumus no saviem pensionētajiem vecākiem, kā ar drūmu regularitāti tūkstošu lielus vinnestus saņem viņu kolēģi un kā gadu gadiem viņu struktūrā zeļ un plaukst naudas savākšanas un uz augšu nodošanas konveijers.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.