Menu
 

Otrdiena, 31 Augusts 2021

Divu kūku receptes skolas gada sākumam

Mācību gada sākums šogad daudzās ģimenēs ir īpaši gaidīts, jo mazie un lielie skolas bērni ar saviem pedagogiem un klasesbiedriem tiksies klātienē. Tas jānosvin ar gardu kūku, tāpēc pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divu dažādu kūku receptes.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Latvijas ekonomika ir pārsniegusi pirmskovida līmeni

Spēcīgais ārējais pieprasījums rūpniecībā un augošā globālā tirdzniecība, daļēja ar Covid-19 saistīto ierobežojumu atcelšana, kā arī valsts ekonomikas sildīšanas pasākumi ir veicinājuši Latvijas ekonomikas atkopšanos, un šī gada otrajā ceturksnī Latvijas IKP jau ir pārsniedzis līmeni pirms Covid-19. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada otrajā ceturksnī Latvijas IKP ir palielinājies par 11,1% salīdzinājumā ar 2020.gada 2.ceturksni, savukārt salīdzinājumā ar šī gada pirmo ceturksni Latvijas IKP ir audzis par 4,4%.

Lasīt vairāk...

Tērauda: Latvija uzņems vēl atsevišķas ģimenes no Afganistānas, kas palīdzējušas ES un NATO

Latvija uzņems tikai tās personas ar ģimenēm no Afganistānas, kuras mums ir palīdzējušas Eiropas Savienības (ES) un NATO līmenī, to otrdien, 31.augustā, akcentēja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda. Komisijas deputāti otrdien sprieda, kā pašreizējā situācija Afganistānā ietekmēs Latviju, Eiropu un migrācijas politiku ES kopumā. Nestabilitāte Centrālāzijas valstī ir aktualizējusi ne tikai iekšējās, reģionālās un starptautiskās drošības draudus, bet arī jautājumu par iespējamām bēgļu plūsmām Eiropas virzienā, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Iezīmējot Pasaules talku ar diskusiju Rīgas pilī, uzsver zaļas un veselīgas pilsētvides veidošanas nozīmi

Ar diskusiju “Zaļa un cilvēkam veselīga pilsētvide” Rīgas pilī tika iezīmēta Pasaules talka jeb World Cleanup Day, kas šogad notiks 18.septembrī. Pasākuma laikā, kurā piedalījās arī Valsts prezidents Egils Levits, dalībnieki runāja par to, kā veicināt zaļāku un cilvēkiem veselīgāku pilsētvidi un kā cilvēki paši var mainīt vidi sev apkārt. Pasākuma laikā tika pieteikta otrā Laimes koku parka atklāšana, kas notiks 18.septembrī Pasaules talkas ietvaros Jelgavā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Teju divām trešdaļām attālināti nodarbināto izaicinājumu rada nepiemērota darba vide mājās

54% Latvijas iedzīvotāju dotu priekšroku kombinētajam darba laikam, apvienojot darbu birojā ar darbu ārpus tā vismaz reizi nedēļā, liecina “Grenke” veiktais attālinātās nodarbinātības pētījums.* Turklāt, aizvadītā gada laikā vismaz daļēji attālināti strādāja 32% aptaujāto Latvijas darba ņēmēju. Par nepieciešamāko darba devēja atbalstu attālinātā darba kvalitatīvai veikšanai 63,9% aptaujāto nosauc palīdzību mājas biroja iekārtošanā. Starp lielākajiem izaicinājumiem 32,3% gadījumu tiek atzīmēts komunikācijas trūkums ar darba kolēģiem, savukārt 18,6% vēlētos apmeklēt semināru par attālinātā darba organizēšanas principiem produktivitātes paaugstināšanai.

Lasīt vairāk...

Latvijas IKP pirmajā pusgadā pieaudzis par 5,1%

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pirmajā pusgadā pieaudzis par 5,1%, salīdzinot ar 2020.gada attiecīgo periodu, tostarp otrajā ceturksnī pieaugums ekonomikā bijis straujāks, nekā sākotnēji lēsts, - pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem, IKP audzis par 11,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lasīt vairāk...

Septembrī Rīgā, Salaspilī un Ķekavas pagastā varēs bez maksas utilizēt elektroiekārtas, saņemot atlaižu kuponu

Lai radītu iedzīvotājiem ērtu iespēju bez maksas atbrīvoties no nederīgām vai salauztām elektroiekārtām, “Zaļā josta” sadarbībā ar AS “BAO” uzsāk plašu kampaņu – “Elektrosestdiena”. Tās laikā septembra sestdienās tiks piedāvātas ērtas elektroiekārtu nodošanas iespējas apmaiņā pret atlaižu kuponiem jaunu elektroiekārtu iegādei.

Lasīt vairāk...

Pērn "Orkla Latvija" uzņēmumu apgrozījums bija 104,2 miljoni eiro

Plaša patēriņa zīmolu preču ražošanas un izplatīšanas uzņēmumaOrkla Latvija” 2020.gada konsolidētais apgrozījums veido 104,2 miljonus eiro. Pērn uzņēmums investējis vairāk nekā 4 miljonus eiro, savukārt nodokļos samaksājis vairāk nekā 18 miljonus. SIA “Orkla Latvija” un tās meitas uzņēmumu kopējā peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 4,6 miljoni, informē “Orkla Latvija” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 20% skolu vadītāju apgalvo, ka nav gatavi jaunajam mācību gadam

Izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” tikko veiktajā skolu direktoru aptaujā 20% skolu vadītāju norādījuši, ka nav gatavi 1.septembrim un jaunajam mācību gadam, kā galvenos izaicinājumus minot kompetencēs balstīta satura ieviešanu, pilnvērtīgu tehnisko aprīkojumu un sekmīga izglītības procesa nodrošināšanu Covid-19 apstākļos.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.