Menu
 

Pirmdiena, 12 Decembris 2022

Pelējums – alerģijas, hronisku slimību saasinājumu, astmas lēkmju un citu veselības problēmu cēlonis

Neraugoties uz to, ka pelējuma sporām, kas atrodas visapkārt, ir nozīmīga loma zemes ekoloģijā, jo tās nodrošina bojā gājušo augu organisko sastāvdaļu sadalīšanu apkārtējā vidē, cilvēka veselībai pelējums var radīt nopietnas veselības problēmas. Ja pelējuma sporas iedzīvojas vietās, kur tās nav vēlamas, cilvēkam var rasties dažādas veselības problēmas – alerģiskas izpausmes, astmas lēkmes, hronisku saslimšanu saasinājumi un citas nopietnas veselības problēmas. Kādi simptomi var tikt novēroti, saskaroties ar pelējumu, un kā izvairīties vai mazināt pelējumu apkārtējā vidē?

Lasīt vairāk...

Autovadītāju ievērībai: daudzviet saglabājas īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi

Pirmdien dienas vidū sniega un sniegputeņa dēļ visā valstī ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Īpaši apgrūtināti tie ir Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz Usmai, Liepājas šosejas (A9) posmā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Skrundas līdz Kalvenei, liecina VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) informācija.

Lasīt vairāk...

"Ziedot.lv": Iedzīvotāju un uzņēmumu ziedojumi 2022.gadā – 19 miljoni eiro jeb 55 tūkstoši dienā

2022.gadā Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi ar labdarības organizācijai “Ziedot.lv” uzticējuši 19 miljonus eiro ziedojumus. Vidēji tie ir 55 tūkstoši eiro ikdienu, kas pārtop reālā un praktiskā palīdzībā grūtībās nonākušajiem līdzcilvēkiem. “Ziedot.lv” darbojas jau 19 gadus, un līdz šim brīdim visi ziedojumi 100% apmērā nonāk labdarības mērķim, neieturot komisijas maksu.

Lasīt vairāk...

Rolands Viršils: Pārtikas ražošanas nozares dilemma

2022.gads ir pagājis cenu pieauguma zīmē, bet gada nogale iezīmējas ar ilgtermiņa līgumu beigām, un jau novembra vidū plašsaziņas līdzekļos izskanēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra informācija, ka pārtikas ražotājiem nāksies vēl vairāk savilkt jostas un rast risinājumus, lai samazinātu ražošanas izmaksas – daži meklē lētākus enerģijas veidus, citi samazina produktu klāstu, vēl citi – maina receptūras un iepakojumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.