Menu
 

Otrdiena, 01 Marts 2022

Kariņš: Putina noziedzība pret ukraiņu tautu nav krievvalodīgo vai Krievijas miermīlīgo iedzīvotāju īstenota

Putina noziedzība pret ukraiņu tautu nav krievvalodīgo vai Krievijas miermīlīgo iedzīvotāju īstenota, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Viņš raksta, ka šajā brīdī ir būtiski vārdos un darbos parādīt, ka esam demokrātiska valsts. "Būsim vienoti pret agresiju - tikai tā mēs palīdzēsim sev un Ukrainai!" aicina premjers.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Algu kāpumam arvien grūtāk aizmukt no inflācijas

Algu kāpums 2021.gadā pārsteidz ar savu tempu. Centrālās statistikas pārvalde (CSP) ziņo, ka ceturtajā ceturksnī vidējā bruto mēnešalga sasniedza 1336 eiro, kas bija par 148 eiro jeb 12,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt vidējā neto alga jau straujiem soļiem tuvojas psiholoģiski svarīgajai 1000 eiro atzīmei. Gada pēdējos mēnešos tā bija 978 eiro, reģistrējot 12,3% kāpumu. Tas ir jaudīgākais pieaugums kopš 2008.gada. Publicējot ceturtā ceturkšņa datus, CSP ir pārskatījusi uz augšu darba samaksas statistiku arī par janvāra-septembra periodu. Attiecīgi 2021.gadā vidējā alga pirms nodokļiem pieauga par 11,8% - būtiski straujāk, nekā prognozējām.

Lasīt vairāk...

Apstiprinātas kultūrpolitikas pamatnostādnes; to virsmērķis - nodrošināt ilgtspējīgu un sabiedrībai pieejamu kultūru

Kultūras ministrija (KM) ciešā sadarbībā ar nozares pārstāvjiem - valsts, pašvaldību, nevalstiskajām un privātajām kultūras institūcijām, kultūras nozares profesionāļiem un kultūras patērētājiem - ir izstrādājusi un Ministru kabinets 1.marta sēdē apstiprinājis kultūrpolitikas prioritāros uzdevumus nākamajiem sešiem gadiem - kultūrpolitikas pamatnostādnes "Kultūrvalsts", informē Kultūras ministrijā.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta Latvijas Atvērtās zinātnes stratēģiju 2021.-2027.gadam

1.martā valdība atbalstīja informatīvo ziņojumu "Latvijas Atvērtās zinātnes stratēģija 2021.-2027.gadam", kuras mērķis ir nodrošināt sabiedrībai, pētniekiem, uzņēmumiem, politikas veidotājiem un citām mērķa grupām brīvi pieejamu zinātnisko informāciju (tostarp zinātniskās publikācijas un pētniecības datus) un veicināt padziļinātu sabiedrības iesaisti pētniecības procesos.

Lasīt vairāk...

Kā nepieļaut, ka saaukstēšanās pāraug hroniskās iesnās, stāsta farmaceite

Reizēm itin viegli palaist garām brīdi, kad vīrusu vai kāda alergēna izraisīta deguna kņudināšana sāk ieilgt un pāraug kaitē, ko dēvē par hroniskām iesnām. Šī nebūs tā situācija, uz kuru varēs attiecināt populāro teicienu – ārstē vai neārstē, iesnas tāpat pāriet septiņu dienu laikā, jo hronisku iesnu gadījumā nepieciešama specifiska ārstēšana. Kā laikus atpazīt hroniskas iesnas un problēmā neiedzīvoties?

Lasīt vairāk...

Mācībām pieaugušajiem saņemts līdz šim lielākais pieteikumu skaits

Ar lielāko līdz šim saņemto pieteikumu skaitu noslēgusies pieteikšanās mācībām Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” 7.kārtā. Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) saņēmusi vairāk nekā 36 000 pieteikumu, kas veido 43% pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējo projekta kārtu. Vislielākā interese gan Rīgā, gan reģionos bijusi par izglītības programmām uzņēmējdarbības, IT un būvniecības nozarēs.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Kā vērtējat iespēju Latvijas iedzīvotājiem brīvprātīgi dienēt Ukrainā?

Saeima pirmdien otrajā, galīgajā, lasījumā vienbalsīgi pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus Nacionālās drošības likumā, kas ļauj Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi dienēt Ukrainā. Nacionālās drošības likums noteic, ka Latvijas pilsonim aizliegts dienēt ārvalsts vai cita starptautisko tiesību subjekta vai tā teritorijā izveidotajos bruņotajos spēkos, iekšējā karaspēkā, militārajā organizācijā, izlūkošanas vai drošības dienestā, policijā (milicijā) vai tieslietu institūciju dienestā. Kā izņēmums noteikti gadījumi, kad Latvijas pilsonis dienē Eiropas Savienības, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas, Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalsts, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, Austrālijas Savienības, Brazīlijas Federatīvās Republikas vai Jaunzēlandes dienestā. Turpmāk kā izņēmums noteikts arī dienests Ukrainā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.