Menu
 

Trešdiena, 15 Jūnijs 2022

SEB sociālās uzņēmējdarbības grantu programmā "Augšup" atbalstīs piecas biznesa idejas Pierīgā

Sociālās uzņēmējdarbības grantu programmā “Augšup”, ko īsteno “SEB banka” kopā ar Mārupes, Siguldas, Ķekavas, Olaines un Ropažu novadu pašvaldībām, izvēlētas piecas perspektīvākās sociālā biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Kopējais šogad piešķirto grantu apjoms ir teju 40 000 eiro.

Lasīt vairāk...

Saeimas Valsts pārvaldes komisija galīgajam lasījumam atbalsta jaunā Pašvaldību likuma projektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien galīgajam lasījumam atbalstīja jaunā Pašvaldību likuma projektu. Likums iecerēts, lai nodrošinātu demokrātisku, tiesisku, efektīvu, ilgtspējīgu, atklātu un sabiedrībai pieejamu pārvaldi katras pašvaldības teritorijā, kā arī līdzsvarotu pašvaldības pakalpojumu pieejamību.

Lasīt vairāk...

Četri iemesli, kāpēc ārzemju ceļojumi kļūst dārgāki

Vasaras sākums ir brīdis, kad ārzemju ceļojumus plāno vai tālākos izbraucienos dodas liela daļa iedzīvotāju, un tikai retais nav pamanījis, ka šobrīd aviobiļetes un ceļojuma kopējās izmaksas kļūst manāmi lielākas. Kas ir galvenie izaicinājumi, ar kuriem šobrīd sastopas tūrisma nozare, un kas ir četri iemesli, kāpēc par ārzemju ceļojumiem nāksies maksāt vairāk?

Lasīt vairāk...

Ar zvejnieka zābakiem Vidzemes dabas takās (1.daļa)

Zvejniecības kultūrvēsturiskais mantojums ir neatņemama Latvijas tautsaimniecības vēstures sastāvdaļa. Jūrā gājēji un krastā palicēji vienmēr bijuši cieši saistīti – kad selgā sazvejotais tiek pārvests krastā, talkā nāk iemaņas un gadu gaitā krātās zināšanas, lai jūras dzīļu sudrabs pārvērstos ar sajūsminātiem saucieniem “nu kas var būt labāks par šo?” baudāmā ēdmaņā. Vidzemes piekrastes dabas takās visa kā ir gana daudz – gan acīm, gan vēderam.

Lasīt vairāk...

Andris Gribusts: Kādu izglītības kvalitāti sagaidām no nenovērtētiem skolotājiem?

Kamēr noslēdzies vēl viens mācību gads un ar skolu saistītie temati līdz septembrim šķietami attālināsies no sabiedrības dienaskārtības, nesen īstenotā pētījuma “Skolotāju balss” rezultāti vieš bažas par iespējām ilgtermiņā noturēt Latvijas izglītības kvalitāti vismaz esošajā līmenī. Kā norāda pasaules izglītības pētnieki, izglītības kvalitāte var būt tikai tik laba, cik labi būs skolotāji.

Lasīt vairāk...

Otrdien reģistrēts 271 Covid-19 inficēšanās gadījums; starp desmit pašvaldībām ar augstāko saslimstību – pieci Pierīgas novadi (papildināta)

Aizvadītās diennakts laikā Latvijā veikti 2570 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēts 271 jauns inficēšanās gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 81 cilvēks bija nevakcinēts vai vakcinācijas kursu nepabeidzis un 190 vakcinēti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.