Menu
 

Piektdiena, 24 Jūnijs 2022

Plāno noteikt, ka skolēnus ar garīgās attīstības traucējumiem uzņems tikai speciālās pamatizglītības programmās

Ar 2023.gada 1.septembri izglītojamos ar garīgās attīstības traucējumiem un izglītojamos ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem vispārizglītojošās izglītības iestādēs plāno uzņemt vienīgi attiecīgās speciālās pamatizglītības programmās, nevis vispārizglītojošā programmās ar atbalsta pasākumiem, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais informatīvais ziņojums "Par speciālās izglītības iestāžu tīkla izvērtējumu".

Lasīt vairāk...

Kāpēc nedrīkstam palikt sausā, jeb Ne dienu bez mums vajadzīgā ūdens daudzuma

Cilvēka organisms šķidrumu nevar uzkrāt tā, kā tas izdodas, piemēram, kamielim, tādēļ mums ūdens jāuzņem regulāri. Lai arī ūdens nesatur barības vielas, tomēr tas ir nepieciešams ikvienu ķermeņa funkciju veikšanai, tostarp gremošanai, barības vielu transportēšanai un ķermeņa temperatūras regulēšanai, kā arī citiem daudziem ķīmiskiem procesiem.

Lasīt vairāk...

Kā pēc garajām svētku brīvdienām atkal atgriezties pie sabalansēta uztura

Svētkus vajag baudīt – drīkst ēst to, ko sirds kāro, bet jāatceras, ka gastronomiska svinēšanai nedrīkstētu ieilgt uz vairākām dienām. Tāpēc kūrorta rehabilitācijas centra “Jaunķemeri” uztura speciālistes Diāna Jakuboviča un Ilze Lutere atgādina, kas jāņem vērā līgotājiem, lai pēc svētkiem izdotos ātri atgriezties pie veselīgiem uztura paradumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.