Menu
 

Ķekavā plāno izveidot multifunkcionālu sporta laukumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai pilnveidotu brīvā laika pavadīšanas iespējas un uzlabotu veselīga brīvā laika pavadīšanas infrastruktūru, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra ir sagatavojusi projektu pieteikumu multifunkcionāla sporta laukuma seguma izveidei Ķekavā. Līdz šim Ķekavas novadā šādi laukumu segumi nav ierīkoti, šis būtu pirmais, kas ir īpaši svarīgi ziemas sporta veidu attīstībai Ķekavas novadā.

Kā ziņo novada pašvaldība, projekts ir iesniegts biedrības “Partnerība Daugavkrasts” projektu konkursā, un tas šobrīd tiek vērtēts.  Pozitīvas atbildes gadījumā Sporta aģentūra saņemtu Eiropas Savienības līdzfinansējumu šīs idejas realizēšanas 1.kārtai.

Atbilstoši iecerei Ķekavā, Gaismas ielā 7a (blakus Ķekavas vidusskolai) plānots izveidot multifunkcionālu sporta laukumu, kura segumā tiktu iestrādātas ledus ražošanas caurules, kas nākotnē ļaus nodrošināt mākslīgā ledus seguma izveidi ziemas periodā, izmantojot mūsdienīgas ledus ražošanas tehnoloģijas. Jāatzīmē, ka uzreiz pēc projekta īstenošanas uz jaunizveidotā seguma būs iespēja nodrošināt kvalitatīvu slidotavas laukuma izveidi ziemas periodā, izmantojot arī tradicionālas ledus liešanas metodes. Šis projekts būs sākums tam, lai Ķekavā nākotnē taptu pilnvērtīgs multifunkcionāls laukums.

Šāda laukuma izveide veicinās iedzīvotāju veselīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas gan ziemas, gan vasaras sezonā. Tādējādi ziemā būs neierobežota pieeja nodarboties ar dažādiem ziemas sporta veidiem, izmantojot atbilstošu, kvalitatīvu infrastruktūru. Savukārt pavasarī, vasarā un rudenī to izmantot treniņiem un veselīgai brīvā laika pavadīšanai, nodarbojoties, piemēram, ar skrituļslidošanu, basketbolu, futbolu, florbolu, skeitbordu. Paredzēts, ka laukums būtu pieejams ikvienam Ķekavas novada iedzīvotājam bezmaksas.

Projektu konkursā projekta pieteikumu iesniegusi arī Ķekavas novada pašvaldība, lai  ierīkotu Baložu pilsētā (Titurgā, Zaļās ielas tuvumā) strītbola laukumu ar diviem spēļu laukumiem atbilstoši strītbola starptautiskajiem noteikumiem. Šī projekta ietvaros plānots izveidot laukumu ar mākslīgo segumu, piedāvājot divus spēļu laukumus un uzstādot četrus basketbola grozus. Arī šis projekts šobrīd tiek vērtēts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.