Menu
 

Ādaži – "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019" Rīgas plānošanas reģionā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Renārs Koris Foto – Renārs Koris

Noslēdzies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Valsts reģionālās attīstības aģentūras rīkotais konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019”.  Pirmdien svinīgā pasākumā Latvijas Mākslas akadēmijā paziņoti konkursa rezultāti. Galveno balvu un titulu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2019” ieguvusi Līvānu novada pašvaldība, savukārt titulu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019”  Rīgas plānošanas reģionu pašvaldību grupā un naudas balvu 15 000 eiro ieguva Ādažu novada pašvaldība.

Apbalvojumus saņēma vēl trīs Pierīgas pašvaldības. Diplomu "Par piederības sajūtas veicināšanu novadā" un naudas balvu 6000 eiro ieguva Stopiņu novada pašvaldība, Baldones novada pašvaldībai pienācās diploms "Par aktīvāko iedzīvotāju balsojumu Rīgas plānošanas reģionā" un 3000 eiro, bet Ceļu satiksmes drošības direkcijas Rīgas Motormuzejs uzdāvināja 25 Olaines novada ģimenēm ielūgumus uz aizraujošo motoru pasauli.

Šogad konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019”noritēja trešo reizi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, pašvaldības konkurēja sadalījumā pa plānošanas reģioniem, līdz ar to laureātu skaits, tāpat kā balvu fonds 2019. gada konkursam, krietni pieauga, sasniedzot 132 000 eiro, neieskaitot lieldrauga un atbalstītāju ieguldījumu.

Konkurss norisinājās trīs kārtās. Lielāku punktu skaitu varēja saņemt tās pašvaldības, kas aizpildīja pieteikuma anketu un aktīvi piedalījās konkursa informatīvajā kampaņā. Konkursā tika vērtētas visas Latvijas pašvaldības, to salīdzināšanai tika ņemta vērā gan pieejamā informācija par pašvaldībām, gan to iesniegtā informācija – statistikas dati, demogrāfiskie rādītāji, pakalpojumu skaits un atbalsts, ko pašvaldības sniedz ģimenēm ar bērniem, kā arī iedzīvotāju balsojuma rezultāti, kuri atspoguļoja arī balsotāju viedokli par pašvaldībām.

Otrajā kārtā tika 25 pašvaldības, trešajā kārtā – 10 pašvaldības, tajā skaitā Ādažu un Stopiņu novadi. Tās konkursa vērtēšanas komisija apmeklēja klātienē, lai personīgi pārliecinātos par pašvaldību rūpēm par ģimenēm ar bērniem. Katrai no pašvaldībām bija iespēja izcelt labākos piemērus, kā tās spēj piesaistīt novadam iedzīvotājus, uzlabot tiem dzīves kvalitāti, piedāvāt atbalstu dažādās dzīves jomās un situācijās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.