Menu
 

Salaspils pusē iedzīvotājus satrauc bīstams līkums ar grāvjiem

  • Autors:  Skaties.lv
Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Bez tabu" video Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Bez tabu" video

Salaspils novada iedzīvotājus satrauc ceļa posms ar bīstamu deviņdesmit grādu līkumu, kuram abās pusēs ir dziļi grāvji. Grāvjos esot iegāzušās daudzas automašīnas, tā stāsta iedzīvotāji, rādot arī fotoattēlus, kuros iemūžinātas avārijas. Iedzīvotāji pieprasa pašvaldībai reālus drošības risinājumus. Tikmēr pašvaldībā skaidroja, ka nauda infrastruktūras sakārtošanai tiekot tērēta atbilstoši prioritāšu sarakstam, vēstīja TV3 raidījums “Bez tabu”.

Runa ir par konkrētu grants ceļu, kas ved uz dārzkopības kooperatīviem “Dzintars” un “Getliņi” Salaspils novadā. Te jau sen kā uz pastāvīgu dzīvi apmetušies nodokļu maksātāji – iedzīvotāji, tai skaitā ģimenes ar bērniem.

Vietējos biedē ceļa posms ar bīstamu līkumu, kam abās pusēs ir dziļi grāvji, kuros iegāzušās daudzas automašīnas. Iedzīvotāji stāsta, ka gandrīz katru gadu grāvji kā magnēts pievelkot šoferus. Jo īpaši bīstama braukšana šeit esot ziemā, tāpēc ar bailēm gaida apledojumu uz ceļa šoziem.

Iedzīvotāji raidījumam “Bez tabu” rādīja vairākus fotoattēlus, kuros iemūžinātas avārijas. Citkārt automašīnas grāvjos apveļas uz jumta. Divi Salaspils novada iedzīvotāji Jāņi stāsta: “Mēs, vietējie, jau zinām par šo bīstamību, tāpēc piebremzējam, bet, kad brauc ciemiņi, līkums sagaida viņus nesagatavotus. It sevišķi, kad kūst ledus, ūdens pa virsu veidojas. Ļoti prātīgi jābrauc.”

Grāvjos avarējot pat ne tie steidzīgākie šoferi, stāsta iedzīvotāji. Arī dienā, kad ceļa posmu apseko “Bez tabu” redzamas automašīnas riepu pēdas, kas liecina, ka autovadītājs par mata tiesu paglābies no iegāšanās līkuma iekšmalā. “Te brauc arī skolēnu autobuss. Tas gan ir riskanti, ja no rītiem brauc, kad ceļš var vēl nebūt nokaisīts!” norāda Jānis.

Savukārt Madara, kura dzīvo Salaspils novadā, stāsta: “Bīstama situācija, īpaši ziemā, kad nevar saprast, vai ceļa posms ir kaisīts vai ne. Baida arī, ka ceļš posmā ir slīps. Bailīgi braukt! Arī pagājušogad redzēju vienu automašīnu, kas bija iegāzusies. Kā stāsta kaimiņi, gandrīz katru gadu iegāžas automašīnas. Tiešām ir bail, jo es vedu bērnus uz bērnudārzu.”

Iedzīvotāji arī raidījumam pastāstīja, ka ilgstoši pieprasījuši pašvaldībai drošības risinājumus, līdz beidzot pirms pusgada uzstādītas brīdinošas ceļa zīmes un ieviests ātruma ierobežojums, tomēr, pēc iedzīvotāju domām, ar šiem risinājumiem neesot gana. Kauninot pašvaldību par bezdarbību un reizē brīdinot par bīstamību, iedzīvotāji savulaik brauktuves malās bīstamajā līkumā pašrocīgi sasprauduši dažādus priekšmetus – pat lietussargus, ziņoja “Bez Tabu”.

Salaspils novada pašvaldībā raidījumam atzina, ka drošības risinājumu, piemēram, barjeru uzstādīšana “nav tik vienkārša, kā iedzīvotājiem varētu likties”. Esot tad jāveic ceļa paplašināšana šajā vietā, arī caurtekas nomaiņa, un tikai tad varot uzstādīt barjeru.

Raksts pārpublicēts no "La.lv".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.