Menu
 

Uz Vidzemes šosejas Siguldā uzstādīti četri jauni adaptīvie luksofori

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Šoruden uz valsts galvenā autoceļa A2 Siguldā uzstādīti četri jauni adaptīvie luksofori, kuru mūsdienīgā funkcionalitāte ļauj regulēt satiksmes plūsmu atkarībā no automašīnu kustības intensitātes visos virzienos – valsts autoceļa A2 krustojumos ar Pulkveža Brieža ielu, Gāles ielu un Rūdolfa Blaumaņa ielu un Zinātnes ielu.

Ar adaptīvo vadību aprīkotie luksofori spēj pielāgoties ceļu satiksmei, ir aprīkoti ar sensoriem, kas fiksē automašīnas, nosakot to braukšanas ātrumu, un tādējādi nodrošina lielāku krustojuma caurlaidību, skaidro Siguldas novada pašvaldībā. Tāpat luksofori analizē satiksmes plūsmu un nodrošina atbilstošu zaļās gaismas režīmu, lai uz valsts autoceļa A2 būtu raita transportlīdzekļu kustība. Savukārt pēc nepieciešamības luksofori automātiski ieslēdz zaļo gaismu transportlīdzekļiem, kas izbrauc no Pulkveža Brieža, Gāles, Rūdolfa Blaumaņa vai Zinātnes ielas.

Savukārt adaptīvie luksofori, kuri uzstādīti valsts autoceļa A2 krustojumos ar Gāles ielu un Rūdolfa Blaumaņa ielu, papildus aprīkoti ar gājēju detektoriem, pagarinot krustojuma šķērsošanas laiku gājējiem, kas atrodas uz brauktuves, vai saīsinot luksofora signāla laiku, ja gājēji jau ir šķērsojuši krustojumu. Luksofori ierasto gājēju izsaukumu pogu vietā ir aprīkoti ar termokamerām, kas identificē gājējus un aktivizē zaļo gaismu, lai būtu iespēja šķērsot gājēju pāreju. Lai luksofors atpazītu gājēju, iedzīvotāji pirms brauktuves šķērsošanas aicināti apstāties.

Lai šķērsotu autoceļu A2 krustojumā ar Pulkveža Brieža ielu, Pīlādžu ielu un Zinātnes ielu, gājējam vai velosipēdistam jānospiež zaļās gaismas izsaukuma poga.

Ar adaptīvo vadību aprīkotos luksoforus ik diennakti monitorē VAS “Latvijas valsts ceļi”, līdz ar to gadījumos, kad luksofors nestrādā, satiksmes dalībnieki aicināti ziņot VAS “Latvijas valsts ceļi” Satiksmes informācijas centra speciālistiem, zvanot uz tālruņa numuru 80005555.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.