Menu
 

Deklarēšanās kampaņas rezultātā pēdējo gadu laikā Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju skaits audzis par 3,3%

  • Autors:  LETA
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Īstenojot pašvaldības deklarēšanās kampaņu, pēdējo divu gadu laikā Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju skaits audzis par 3,3%, informēja pašvaldībā.

Pašvaldībā skaidroja, ka 2011.gadā, sākot novada iedzīvotāju ID karšu projektu, pašvaldība aizsāka deklarēšanās jautājuma aktualizēšanu, vēršot uzmanību uz to, ka pašvaldības atbalsts un pakalpojumu grozs būtu jāsaņem tikai tiem iedzīvotājiem, kuri deklarējušies konkrētajā pašvaldībā un ar saviem nomaksātajiem nodokļiem nodrošina novada izaugsmi. Tagad vietvara secinājusi, ka mērķtiecīga un godīga pret novadniekiem deklarēšanās kampaņa veicinājusi to iedzīvotāju deklarēšanos, kuri reāli dzīvo novada teritorijā, bet deklarētā dzīvesvietas adrese dažādu iemeslu dēļ ir citviet.

Iedzīvotāju reģistra statistikas dati liecina, ka 2018.gada 1.janvārī Siguldas novadā bija deklarējušies 18 390 iedzīvotāji, bet 2019.gada 1.decembrī iedzīvotāju skaits palielinājies līdz 19 002 novadniekiem, kas nozīmē, ka iedzīvotāju skaits pieaudzis par 3,3%.

2018.gadā Siguldas novada pašvaldība informēja iedzīvotājus, ka 2019.gada sākumā tiks pieņemti normatīvie akti, kas paredzēs, ka pašvaldības atbalstu pilnā apmērā saņems tie iedzīvotāji, kuri ir deklarējušies Siguldas novadā. Tātad atbalstu daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā, prioritāru uzņemšanu skolās un bērnu reģistrēšanu rindā bērnudārzos, kā arī bērnu piedzimšanas pabalstu, līdzfinansējumu profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, iespēju laulāties bez maksas un citas priekšrocības saņems tās ģimenes, kuras deklarējušās novadā pastāvīgi.

Tāpat 2019.gada sākumā tika apstiprināti grozījumi saistošajos noteikumos "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Siguldas novadā", kas paredzēja, ka daudzdzīvokļu namu dzīvokļiem un privātmājām, kurās no 1.janvāra nebūs deklarēta neviena pilngadīga persona, līdzšinējās 0,2-0,6% nodokļa likmes vietā tiks aprēķināta 1,5% likme no īpašuma kadastrālās vērtības.

Pašvaldībā informēja, ka 2020.gadā turpināsies pašvaldības atbalsta saņemšanas diferencēšana tiem, kas nebūs deklarējušies Siguldas novadā vai arī tikai viens no ģimenes locekļiem būs deklarēts novada teritorijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.