Menu
 

Sniegotos un apledojušos ceļus visā Latvijā šorīt tīra 131 ziemas tehnikas vienība

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pirmdienas rītā autoceļi daudzviet Latvijā ir apledojuši un apsniguši, un, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 131 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Pirmdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, tāpēc sniegotie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, uz ceļiem strādā 131 ziemas dienesta tehnikas vienība.

Nedēļas pirmajā dienā apgrūtināti braukšanas apstākļi Ainažu šosejā (A1), Vidzemes šosejā (A2), Valmieras šosejā (A3) no Murjāņiem līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šosejā (A6) no Rīgas līdz Nīcgalei, Bauskas šosejā (A7) no Rīgas līdz Iecava, Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šosejā (A9) no Rīgas līdz Saldum, Ventspils šosejā (A10) no Rīgas līdz Talsiem, Rēzeknes šosejā (A12) no Jēkabpils līdz Ludzai, Grebņevas-Medumu šosejas (A13) posmā no Grebņevas līdz Špoģiem, Rēzeknes apvedceļā (A15), kā arī Koknese šosejā (P80).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Daugavpils, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Ludzas, Preiļu, Saldus, Valkas un Ventspils apkārtni.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.