Menu
 

Piešķirts līdzfinansējums Mores kauju muzeja teritorijas labiekārtošanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldība nolēmusi piešķirt 3000 eiro līdzfinansējumu Mores kauju muzeja labiekārtošanai, informēja pašvaldībā.

Projekta mērķis ir labiekārtot sabiedriski pieejamu brīvdabas teritoriju pie Mores kauju muzeja, uzlabojot vietējo iedzīvotāju un tūristu vidi atpūtai pie dabas, telpu publisko pasākumu organizēšanai, kā arī nodrošinot atpūtas veidu piedāvājuma daudzveidību.

Projekta laikā paredzēts norobežot brīvdabas teritoriju no vietējās nozīmes autoceļa un iebraucamā ceļa ar žogu un iestādīt dzīvžogu, iegādāt laivu ar drošības aprīkojumu, paplašināt dīķa smilšaino krastu bērnu rotaļām un palielināt kopējā zāliena platību, uzlabojot brīvdabas teritorijas bezmaksas pakalpojuma kvalitāti.

Kā apgalvo pašvaldība, jau pašlaik tuvējās apkārtnes iedzīvotāji un muzeja apmeklētāji novērtē muzeja apkārtnes iespējas un izvēlas pavadīt brīvo laiku brīvdabas teritorijā ar tīro avotu ūdens dīķi. Brīvdabas teritorijā ir pieejamas aktīvai atpūtai uzstādītas šūpoles, regulējama augstuma volejbola tīkls un līdzsvara baļķis.

Projekts "Brīvdabas teritorijas pie Mores kauju muzeja labiekārtošana" iesniegts biedrības "Rīgas rajona Lauku attīstības biedrība" (RRLAB) izsludinātajā atklātajā projektu iesniegumu sestajā kārtā Latvijas Lauku attīstības programmā 2014.- 2020.gadam. RRLAB ir pieņēmusi pozitīvu lēmumu par projekta atbilstību, un projekta iesniegums ir iesniegts Lauku atbalsta dienestā tā tālākai izvērtēšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.