Menu
 

Siguldas novadā par gandrīz miljonu eiro pārbūvēs grants ceļu posmus 17 kilometru garumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldība šajā gadā par vienu no prioritātēm infrastruktūras attīstībā izvirzījusi grants ceļu sakārtošanu Siguldas, Allažu un Mores pagastā, kopumā veicot sešu grants ceļu posmu pārbūvi 17 kilometru garumā, liecina pašvaldības informācija.

Darbus plānots uzsākt vasaras sākumā. Ceļu posmu pārbūves laikā visiem posmiem tiks veikta brauktuves un nobrauktuvju segas pārbūve. Papildus tiks tīrīti grāvji, noņemts apaugums, kas kavē ūdens noteci, izbūvēta autoceļa segas konstrukcija, iztīrītas un pārbūvētas caurtekas zem autoceļa un nobrauktuvēm, uzlabota satiksmes drošība visā ceļa posmā un uzstādīti satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi.

Pašvaldības projekta “Siguldas novada pašvaldības trīs grants ceļu posmu pārbūve Allažu un Mores pagastos” laikā paredzēts pārbūvēt šādus ceļu posmus: Rudiņi–Anšpēteri (0,72–1,72 km), Lāčplēši–Augšciems (0,0–0,7 km), Akenstaka–Rūpnieki–Kalēji (0,0–5,4 km).

Savukārt projekta “Siguldas novada pašvaldības trīs grants ceļu posmu pārbūve Siguldas un Mores pagastos” paredzēts pārbūvēt ceļu posmus: A2–Muldas (0,69–4,12 km), Rotas–Akseles–Salmiņi (0,0–2,51 km), A2–Kundziņi–Muldas (0,0–4,01 km).

Abu projektu kopējās izmaksas ir 966 666,66 eiro, no tām Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums ir 870 000 eiro.

Siguldas novada pašvaldībā norāda, ka līdz šim minētajos ceļu posmos vairākas reizes gadā veikti greiderēšanas un profilēšanas darbi. Tāpat pavasarī un rudenī noteikti auto masas ierobežojumi, jo grants ceļu segums ir pārmitrināts, zaudējis nestspēju un intensīvāk veidojas bedres.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.