Menu
 

Siguldas novada bibliotēkas no 20. aprīļa apmeklētājiem būs pieejamas katru darbdienu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

No 20. aprīļa visās Siguldas novada bibliotēkās – Siguldas novada bibliotēkā, Siguldas pagasta Centra bibliotēkā, Jūdažu bibliotēkā, Mores pagasta bibliotēkā, Allažu pagasta bibliotēkā –  lasītājus klātienē apkalpos katru darbdienu no plkst. 12.00 līdz 13.00.

Tāpat kā līdz šim, kamēr būs spēkā valstī izsludinātā ārkārtējā situācija, bibliotēkās visi pasākumi ir atcelti, lasītavās uzturēties nedrīkstēs un būs jāievēro noteiktā distancēšanās no citiem apmeklētājiem, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības mājaslapā.

Kamēr lielākā daļa Latvijas bibliotēku lasītājiem šajā laikā ir slēgtas, Siguldas novada bibliotēkas turpināja apkalpot lasītājus klātienē, samazinot darba laiku uz dažām stundām nedēļā. Laikā, kad bibliotēkas lasītājiem ir slēgtas, bibliotēku darbinieki turpina strādāt. Kopš 16. marta Siguldas novada bibliotēkā apkalpoti 523 lasītāji un izsniegtas 1693 grāmatas, pagastu bibliotēkās apkalpoti 308 lasītāji un izsniegtas 1059 grāmatas.

Iedzīvotāji ir aktīvi izmantojuši Siguldas novada bibliotēku elektronisko kopkatalogu – kopskaitā notikušas 3467 sesijas, no tām autentificētas – 530.

Bibliotēku darbinieki strādā pie jauno grāmatu apstrādes, lai tās ātrāk nokļūtu pie lasītājiem, aktīvs darbs turpinās arī pie Siguldas novadpētniecības datubāzes papildināšanas, apkopojot iespiestos materiālus par Siguldas novadu. Visās bibliotēkās katru dienu tiek apstrādāti attālinātie grāmatu un periodisko izdevumu pieprasījumi, tiek atbildēts uz e-pastiem, sniegtas konsultācijas gan telefoniski, gan rakstiski, ik dienu noris arī žurnālu un laikrakstu apstrāde.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.