Menu
 

Siguldas novada pašvaldība aicina vecākus izteikt ierosinājumus bērnudārzu ēdināšanas iepirkumam

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldība aicina vecākus izteikt ierosinājumus bērnudārzu ēdināšanas iepirkumam, informēja pašvaldībā.

Lai pilsētas bērnudārzos - "Ābelīte", "Ieviņa", "Saulīte", "Pīlādzītis", "Pasaciņa" un "Tornīši" - turpinātu nodrošināt uzturu, Siguldas novada pašvaldība tuvākajā laikā plāno izsludināt jaunu ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu. 

Pašvaldības atbildīgie speciālisti tāpat kā līdz šim aicina vecākus aktīvi iesaistīties pakalpojuma kvalitātes nodrošināšanā. Ņemot vērā, ka ārkārtējās situācijas laikā nav iespējams veikt plānotās tikšanās ar bērnudārzu iestāžu padomēm klātienē, kā tas tika plānots, pašvaldība aicina vecākus līdz 12.maijam izteikt priekšlikumus ēdināšanas pakalpojuma nosacījumiem, nosūtot ierosinājumus uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

Gatavojot ēdināšanas pakalpojumu iepirkumus izglītības iestādēm, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība" izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojuma iepirkumam tiek piemērotas zaļā iepirkuma prasības, kas nozīmē, ka tiek iekļauti pārtikas produktu kvalitātes kritēriji, piegādes attāluma kritēriji, piemēram, videi draudzīgs piegādes veids, kurš nosaka priekšrocības vietējā reģiona produktu ražotājiem, tai skaitā zemniekiem, un citi. 

Tāpat kā līdz šim par uzvarētāju katrā no iepirkuma daļām tiks noteikts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, 55 punktus no 100 piešķirot ēdienkaršu kvalitātei, atbilstībai uztura normām un pārtikas produktu kvalitātei, savukārt cenai, produktu kvalitātei un piegādes veidam piešķirot attiecīgi 12, 18 un 15 punktus, skaidro pašvaldībā.

Iepirkuma nolikuma projektā plānots iekļaut prasību, ka ēdināšanas pakalpojumu izmaksas pirmsskolas izglītības iestādēs par trīsreizēju ēdināšanu nedrīkst pārsniegt līdzšinējo summu trīs eiro apmērā.

Tāpat kā pērn organizētajā ārkārtas ēdināšanas iepirkumā arī šajā iepirkuma nolikuma projektā iekļautas vairākas prasības, kuras attaisnojušās praksē, piemēram, pakalpojumu sniedzējam ir jānodrošina darbu vadītājs, kurš kontrolē pakalpojuma sniegšanas kvalitāti Siguldas bērnudārzos. Tāpat par veiksmīgu atzīts nosacījums, ka dārzeņu pirmapstrādi drīkst veikt tikai uz vietas attiecīgās iestādes virtuvē.

Pašvaldība ir tiesīga veikt no valsts institūcijām neatkarīgas analīzes, lai regulāri pārbaudītu, vai nomā nodotajās telpās ir atbilstoša higiēna.

Rodot risinājumu bērnudārza "Tornīši" ēdināšanas bloka izbūvei, pašvaldība ir sagatavojusi pieteikumu, lai piedalītos Ministru Kabineta rīkotajā konkursā par valsts aizņēmumu bērnudārza paplašināšanai, tostarp divu jaunu grupu izbūvei. Ja valsts aizņēmums tiks piešķirts, plānots, ka turpmāk bērnudārza audzēkņiem ēdiens tiks gatavots uz vietas, bet bērni tāpat kā līdz šim ēdīs grupu telpās.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā rudenī pēc masveida saslimšanas ar infekcijas slimībām vairākos Siguldas bērnudārzos tika lauzts līgums ar SIA "Baltic Restaurants" un izsludināts ārkārtas iepirkums, kurā tika uzaicināti piedalīties ēdināšanas uzņēmumi, kas sniedz kvalitatīvus ēdināšanas pakalpojumus Vidzemes reģiona izglītības iestādēs.

Pēc veiktās sarunu procedūras tiesības ēdināt iepriekš minēto bērnudārzu audzēkņus ieguva SIA "Vectēvs". Pārtikas un veterinārā dienesta veiktās pārbaudes liecina, ka uzņēmums pakalpojumu sniedz ļoti labā kvalitātē, un ar pakalpojuma nodrošinājumu līdz šim ir bijusi apmierināta arī pašvaldība un pozitīvās vecāku atsauksmes, ko apstiprina arī tikšanās ar visu bērnudārzu iestāžu padomēm pērnā gada nogalē, lai pārrunātu ēdināšanas pakalpojumu kvalitāti. 

Taču ārkārtas iepirkuma nosacījumi ļauj izmantot šī uzņēmuma pakalpojumus līdz jauna ēdināšanas pakalpojumu iepirkuma veikšanai, kuru drīzumā pašvaldība plāno izsludināt. Pašva;dībā uzsver, ka "Vectēvs" saskaņā ar iepirkuma procedūras noteikumiem var piedalīties jaunajā iepirkuma konkursā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.