Menu
 

No nākamās nedēļas Siguldas bērnudārzos klātienes nodarbības varēs apmeklēt 5-6 gadus vecie audzēkņi Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No nākamās nedēļas pašvaldības bērnudārzos klātienes nodarbības varēs apmeklēt 5-6 gadus vecie audzēkņi, informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Lai bērnudārzu pedagogi varētu veiksmīgi plānot gan klātienes, gan attālināto nodarbību mācību materiālus, bērnu vecāki līdz nākamās nedēļas sākumam aicināti informēt sava bērnudārza vadītāju, vai bērns plāno apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi klātienē, vai turpinās mācību procesu attālināti. 

Bērnudārzu vadība uzsver, ka klātienes apmeklējums būtu nozīmīgs tieši tiem audzēkņiem, kuri septembrī sāks skolas gaitas 1.klasē, vienlaikus norādot, ka klātienes nodarbību apmeklējums ir pēc brīvas izvēles.

Ņemot vērā 5-6 gadus veco audzēkņu klātienes apmeklētību bērnudārzā, var tikt veidotas apvienotās grupas, piebilda informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Savukārt bērniem līdz piecu gadu vecumam aizvien paliek spēkā noteiktie bērnudārzu apmeklētības ierobežojumi, proti, tiek nodrošinātas dežūrgrupas audzēkņiem, kuru vecāki strādā pašlaik Covid-19 izplatības apkarošanā iesaistītajās nozarēs, kā arī tiem audzēkņiem, kuriem citu pieskatīšanas iespēju nav, kuru ģimenes locekļi pēdējo 14 dienu periodā nav bijuši ārvalstīs, nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem.

Brikmane atgādināja, ka audzēkņu vecākiem attālināti pieejamas logopēda, psihologa, speciālā pedagoga un medmāsas konsultācijas. Par speciālistu pieejamību un citiem neskaidriem jautājumiem vecāki aicināti sazināties ar attiecīgo bērnudārzu vadītājiem.

Lai mazinātu inficēšanās risku ar koronavīrusu Covid-19, vecāku ievērībai pašvaldība atgādina, ka katras pirmsskolas izglītības iestādes vadītājs savā iestādē nosaka drošības pasākumu kārtību, kura ir jāievēro. Tostarp stingri noteikts ievērot divu metru distancēšanos vienam no otra, nepieļaujot drūzmēšanos.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 9.jūnijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Lai bērni varētu apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes, vecākiem vairs nevajadzēs katru nedēļu bērnudārzos iesniegt rakstiskos apliecinājumus, ka vecāki un bērns pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārzemēs, ceturtdien preses konferencē informēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Valdība ceturtdien nolēma atļaut klātienē sagatavot obligātajā izglītības vecumā esošos bērnus pamatizglītības ieguvei atbilstoši izglītības iestādes dibinātāja lēmumam. Skolu dibinātājam būs jānodrošina bērna vecāku informēšanu par pieņemto lēmumu, kā arī jānodrošina mācības attālināti, ja bērna vecāki to pieprasa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.