Menu
 

53% autovadītāju autoceļu uzturēšanas laikā neievēro satiksmes ierobežojumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) veiktā aptauja, kurā tika analizēti transportlīdzekļu vadītāju paradumi autoceļu uzturēšanas darbu laikā atklāj, ka  vairāk nekā puse aptaujāto jeb 53% atzina, ka ir pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus remontdarbu un autoceļu uzturēšanas darbu laikā.

Gandrīz katrs piektais respondents jeb 17% autovadītāju sevi attaisno, norādot kā iemeslu –  steigu, kāpēc braukuši pārgalvīgi. Savukārt 38% respondentu norādīja, ka lielākais risks remontdarbu vietās ir sadursme, kurā var ciest darbinieki, kuri veic autoceļu uzturēšanas darbus.

Katrs ceturtais respondents atzīst, ka var ciest arī citi satiksmes dalībnieki, savukārt 13% no aptaujātajiem saskata risku, ka var ciest paši. 7% respondentu uzskatīja, ka nepastāv nekādi riski ne savai, ne citu autobraucēju, ne arī remontdarbu veicēju drošībai.

LAU ar informatīvo kampaņu “Nebrauc man virsū!” aicina satiksmes dalībniekus mainīt savus paradumus un pastiprināti pievērst uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem, lai izturētos piesardzīgi pret autoceļu remontdarbu veicējiem un uzturēšanas tehniku. LAU arī aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu, stilu un distanci, jo vasaras sezonas laikā aktīvi noritēs autoceļu uzturēšanas darbi visā valsts teritorijā – bedru remonts, virsmas apstrāde, greiderēšana u.c. darbi. 

2020.gadā uz valsts autoceļiem bedru remontdarbus veiks vairāk nekā 340 darbinieku jeb 75 remontbrigādes. Tiešsaistes režīmā ceļu posmiem, kur norisinās aktīvi remontdarbi, var sekot līdzi VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē, kā arī mobilajā lietotnē “Waze”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.