Menu
 

No nākamā gada ielu tirdzniecībā Siguldā būs jāizmanto videi draudzīgs iepakojums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien stājas spēkā grozījumi saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Siguldas novadā”. Būtiskākās izmaiņas paredz, ka no 2021. gada 1. janvāra tirgotājiem ielu tirdzniecības vietās būs jānodrošina preces bez iepakojuma, atkārtoti izmantojamā iepakojumā vai tādā iepakojumā, kas izgatavots no biodegradabliem jeb vidē sairstošiem vai kompostējamiem dabisko šķiedru materiāliem, piemēram, papīra vai biopolimēru izstrādājumiem, informēja novada domē.

Veiktie grozījumi ir daļa no Siguldas novada pašvaldības uzstādītā mērķa samazināt negatīvo ietekmi uz vidi pašvaldības darbā, teritorijas apsaimniekošanā un pasākumu norisē. Jau šā gada sākumā tika noteikts, ka Siguldas novada teritorijā notiekošo pasākumu laikā arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem un alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības pārdevējiem jānodrošina vairākkārt izmantojami vai videi draudzīgi vienreizējās lietošanas trauki un ēšanas piederumi, kā arī salmiņi, kokteiļu maisāmie kociņi, kafijas krūžu vāciņi un citi.

Līdz ar grozījumu veikšanu precizēta arī kārtība un iesniedzamie dokumenti atsevišķu ielu tirdzniecības atļauju saņemšanai, tostarp paredzot iespēju iesniegumus par ielu tirdzniecību iesniegt elektroniski, nosūtot uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., e-adresē vai izmantojot pašvaldības pakalpojumu portālu e.sigulda.lv, tādējādi samazinot papīra lietojumu.

Pašvaldībā arī norāda, ka vienlaikus ar grozījumiem ielu tirdzniecības vietas Svētku laukumā sadalītas A, B un C zonās, precizējot ielu tirdzniecības platības un preču grupas, kā arī prasības ielu tirdzniecības vietas iekārtojumam, tostarp vizuālajam risinājumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.