Menu
 

Mārupē pašvaldība atbalstīs jauno māmiņu pievēršanos uzņēmējdarbībai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mārupes novada dome septembrī izsludinās konkursu "Mammu bizness Mārupē", informēja pašvaldībā.

Konkursa ietvaros sievietes, kuras audzina bērnu kopīgā dzīvesvietā vecumā līdz 8 gadiem, varēs pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam esošā biznesa attīstīšanai vai jauna uzņēmuma darbības uzsākšanai.

Konkursa mērķis ir motivēt sievietes - māmiņas saskatīt sevī uzņēmējas potenciālu un uzsākt komercdarbību, sekmēt jaunu produktu un pakalpojumu veidošanu, kā arī sekmēt jauno māmiņu sociālo iekļaušanu, sevis pilnveidošanu, atvieglojot un veicinot veiksmīgāku atgriešanos darba tirgū.

Konkursam varēs pieteikties sievietes, kuras audzina bērnu vecumā līdz 8 gadiem un plāno uzsākt uzņēmējdarbību vai šo sieviešu dibinātie uzņēmumi, kuri reģistrēti pirms ne vairāk kā 24 mēnešiem.

Konkursa finansējumu varēs izmantot esošā biznesa attīstīšanai vai jauna uzņēmuma darbības uzsākšanai.

Kopējais konkursa pieejamais līdzfinansējums ir 12 000 eiro, bet maksimālais viena projekta realizācijai pieejamais līdzfinansējums ir 3000 eiro.

Konkurss norisināsies divās atlases kārtās, izvērtējot pieteikumu atbilstību konkursa nolikumam un kritērijiem, kā arī tiks vērtētas pretendentu prezentācijas un atbildes uz žūrijas komisijas jautājumiem. Pieteikumu pieņemšana sāksies 1.septembrī un tā noslēgsies 30.septembrī.

Lai palīdzētu jaunajām uzņēmējām labāk sagatavoties dalībai konkursā, 12.augustā, plkst.16 Mārupes Kultūras namā notiks seminārs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.