Menu
 

Ņemot aizņēmumu no Valsts kases, Ķekavas novada pašvaldība Baložos pārbūvēs Saulgriežu ielu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ķekavas novada pašvaldība slēgs līgumu par Saulgriežu ielas 1. kārtas pārbūvi Baložos no Kalnu ielas līdz Labrenča ielai, šim mērķim ņemot aizņēmumu no Valsts kases, liecina informācija pašvaldības interneta vietnē.

Kā informējusi Attīstības un Būvniecības pārvalde, Saulgriežu ielas 1.kārtas pārbūvējamā posma garums ir 1,21 kilometri. Pārbūves laikā paredzēts izbūvēt ielu ar asfaltbetona segumu, gājēju ietvi un apgaismojumu, kā arī tiks izbūvētas četras autobusu pieturvietas. Posmos, kur nav iespējams novadīt lietus ūdeņus ar atklātu metodi, tiks izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas drenāžas sistēma.

Lai apzinātu ielas pārbūves būvniecības izmaksas, pašvaldība jau 2019. gada sākumā veica publisko iepirkumu, kurā lētākais iesniegtais būvdarbu izmaksu piedāvājums bija vairāk kā  965 000 eiro apmērā.  Apzinot būvdarbu lielās izmaksas, pašvaldība  šo projektu var realizēt tikai, ņemot aizņēmumu no Valsts kases gandrīz 724 000 eiro apmērā, norāda domē.

Lai pretendētu uz Valsts kases kredīta pieejamību, pašvaldība maijā iesniedza pieteikumu par Saulgriežu ielas (no Kalnu ielas līdz Labrenča ielai) pārbūves 1.kārtu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā izskatīšanai atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par nosacījumiem un kārtību, kādā pašvaldībām izsniedz valsts aizdevumu ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid-19 izplatību.

Atbilde par atbalstītajiem investīciju projektiem no VARAM tika saņemta jūlijā, un līdz ar to tiek sperti nākamie secīgie rīcības soļi ielas pārbūves jautājumā – līguma slēgšana par pārbūves darbiem ar iepirkuma uzvarētāju – būvnieku SIA “VIA”  un aizņēmuma pieprasījuma iesniegšana. Ielas pārbūves termiņš ir paredzēts  18 mēneši no līguma noslēgšanas brīža. 

Līdz Saulgriežu ielas pārbūves 2.kārtas (no Labrenča ielas līdz Mežmalas ielai) realizēšanas uzsākšanai ir jāveic sadzīves kanalizācijas un ūdensvada tīkla projektēšana un izbūve šajā posmā.

Saulgriežu ielas pārbūve Baložos iekļauta Ķekavas novada Attīstības programmas investīciju plānā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.