Menu
 

Pirmajā pusgadā vilcienu pasažieru skaits samazinājies par 31,4%, aprīlī - par 65,6%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

2020.gada pirmajos sešos mēnešos AS “Pasažieru vilciens” pakalpojumus izmantojuši 6,08 miljoni pasažieru. Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju gada otrajā ceturksnī ievērojami samazinājās pārvadāto vilcienu pasažieru skaits. Būtiskākais pasažieru skaita samazinājums bijis aprīlī, kad vilcienos bija par 65,6% mazāk braucēju nekā gadu iepriekš šajā mēnesī.

Kopumā 2020. gada sešos mēnešos pārvadāto pasažieru skaits ir par 31,4% mazāks nekā pērnā gada pirmajā pusgadā. Šis kritums ir saistīts ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktajiem ierobežojumiem, norāda AS “Pasažieru vilciens”.

Janvārī un februārī kopējais pasažieru skaita pieaugums bija 4,9%, taču martā, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, vilcienu pasažieru skaits samazinājās par 30,5%, salīdzinot ar pērnā gada martu, aprīlī samazinājums bija 65,6%. Jau maijā pasažieri sāka atgriezties, šajā mēnesī bija vērojams pasažieru skaita pieaugums salīdzinājumā ar aprīli par 39,6%, savukārt jūnijā salīdzinājumā ar maiju pasažieru skaits pieauga par 52,8%. Atsevišķās jūnija dienās pārvadāto pasažieru skaits pat pārsniedza iepriekšējā gada rādītāju.

Vilcienu precizitāte šī gada sešos mēnešos ir bijusi nemainīgi augsta – 99,35% reisu ir izpildīti saskaņā ar vilcienu kustības grafiku.

Pēc AS “Pasažieru vilciens” datiem, lielākais pasažieru apjoms gada pirmajā pusgadā bijis Tukuma līnijā, šajā virzienā ir veikts 2,10 miljoni braucienu. Aizkraukles līnijā 2020. gada pirmajos sešos mēnešos ir braukuši 1,56 miljoni pasažieru, bet Jelgavas līnijā – 1,03 miljoni pasažieru. No dīzeļvilcienu maršrutiem visbiežāk izmantotā ir Valgas līnija, kurā gada sešos mēnešos ir veikts 318,16 tūkstoši braucienu vilcienā. Ārkārtējās situācijas laikā šajā līnijā vilcieni posmā Lugaži-Valga bija atcelti.

Visiecienītākais vilcienu biļešu veids joprojām ir vienreizējās biļetes – 2020. gada pirmajā pusgadā šo biļešu veidu braucienam vilcienā ir izvēlējušies 67,7% pasažieru, bet pārējie 32,3% braucienam ir izmantojuši kādu no piedāvātajiem abonementa biļešu veidiem.

“Pasažieru vilciena” klienti arvien biežāk vilciena biļeti izvēlas iegādāties elektroniski, īpaši ārkārtējās situācijas laikā pasažieri novērtēja iespēju vilciena biļeti iegādāties attālināti, nedodoties uz biļešu kasi. Jūnijā pārdoto e-biļešu skaits ir sasniedzis 31,2% no kopējā vienreizējo biļešu apjoma (2019. gada jūnijā – 14,66%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.