Menu
 

Rīgas plānošanas reģions uzsācis darbu pie reģiona attīstības programmas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - RPR Ilustrācija - RPR

Rīgas plānošanas reģions uzsācis darbu pie reģiona attīstības programmas 2021.-2027. gadam izstrādes. Tas ir būtisks plānošanas dokuments, kas aptver ilgtermiņa telpisko redzējumu par reģiona attīstību.

Attīstības programmas izstrādē eksperti balstīties uz jau šobrīd aktuāliem reģiona attīstībai dokumentiem – Rīcības plānu Rīgas metropoles areāla attīstībai un Rīgas plānošanas reģiona ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2014.-2030.gadam. Tajā tiks ņemti vērā nozaru politiku pamatnostādnes un plānošanas dokumenti, kas cieši saistīti ar reģiona attīstībai būtiskiem jautājumiem – reģionālo politiku, transporta attīstību, izglītību, nodarbinātību u.c.

“Lai attīstības vīzija būtu visaptveroša, tiks rīkotas tematiskās darba grupas, kas aptvertu tādas tēmas kā reģionālo un starptautisko konkurētspēju, transportu un mobilitāti, apdzīvojuma struktūru, publiskos pakalpojumus, dabas vidi un enerģētiku,” skaidrojis Rīgas plānošanas reģiona administrācijas vadītājs Rūdolfs Cimdiņš. “Tematiskās darba grupas plānotas, iesaistot pašvaldību attīstības plānotājus un atbilstošu jomu ekspertus. Sabiedrības līdzdalības procesā piedalīsies arī kopienu un apkaimju biedrību pārstāvji un nevalstiskās organizācijas.”

Ikviens var iesniegt savus priekšlikumus attālināti: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai rakstot iestādei: Rīgas plānošanas reģions, Zigfrīda Annas Meirovica bulvāris 18, LV-1050.

Jau šogad pavasarī reģions noslēdza darbu pie rīcības plāna izstrādes Rīgas metropoles areāla attīstībai, kas nosaka patiesās funkcionālās metropoles areāla robežas un reģiona potenciālu Latvijas un starptautiskā mērogā. Tas ir vienots areāls ar ciešu mobilitātes magnētu – Rīga un Pierīga. Tā galvenie raksturojošie rādītāji ir iedzīvotāju koncentrācija, demogrāfiskā un ekonomiskā situācija, transporta un apdzīvojuma infrastruktūra, kas liecina par metropoles telpisko aptvērumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.