Menu
 

VARAM: Pašvaldību izdevumiem ir jāparedz vienots formāts un noformējums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VARAM Foto - VARAM

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā trešdien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) diskutēja par pašvaldību preses izdevumiem, rosinot izveidot vienotu pašvaldību izdevumu formātu un vizuālo noformējumu. Ministrija virza priekšlikumus, lai pašvaldību informatīvie izdevumi atbilstu to paredzētajam mērķim: informētu par pašvaldību pieņemtajiem lēmumiem un saistošajiem noteikumiem.

Pašvaldību informatīvie izdevumi, kuru pienākums par nodokļu maksātāju naudu būtu informēt sabiedrību par pašvaldības darbu, pieņemtajiem lēmumiem un saistošajiem noteikumiem, nereti tiek izmantoti politiķu tēla spodrināšanai, tie nesniedz objektīvu informāciju, kropļo preses brīvības principu un viedokļu paušanas daudzveidību. Sevišķi būtiska ir objektīvas informācijas sniegšana sabiedrībai, īpaši priekšvēlēšanu laikā, norāda ministrijā.

Šādu izdevumu izdošanai pašvaldības tērē ievērojamus finanšu līdzekļus, bieži vien imitējot avīzes un žurnālistu darbu. VARAM iestājas par principu, ka skaidri jānodala žurnālistika un sabiedrisko attiecību darbs. Tāpat ir jāstiprina kvalitatīva žurnālistika reģionos, nodrošinot iedzīvotājus ar objektīvu informāciju, ko var sniegt tikai neatkarīgs plašsaziņas līdzeklis, teikts ministrijas paziņojumā.

VARAM priekšlikums paredz izveidot vienotu pašvaldību izdevumu formātu un noformējumu. Līdzīgi un pēc vienotas pieejas strukturēta  informācija visu pašvaldību teritorijās nodrošinās objektīvu un saprotamu informācijas pieejamību visā sabiedrībā. Tam sekotu arī ekonomisks ieguvums – informācijas sagatavošana pēc vienota formāta ļautu ietaupīt finanšu līdzekļus sabiedrībai kopumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.