Menu
 

Foto: Akcijas laikā Ķekavas novadā iestādīti vairāk nekā 60 koki un dekoratīvie krūmi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/KekavasNovads Foto: www.facebook.com/KekavasNovads

Pievēršot lielāku uzmanību labiekārtotas un zaļākas vides veidošanai Ķekavas novadā, Pasaules talkas ietvaros nedēļas nogalē Ķekavas novada iedzīvotāji un pašvaldības darbinieki piedalījās koku stādīšanas akcijā “Iestādi koku”, kuras laikā iestādīti 63 koki un dekoratīvie krūmi.

Kā informē Ķekavas novada pašvaldībā, akcija "Iestādi koku" šogad norisinājās pirmo reizi un sniedza iespēju novada iedzīvotājiem ilgtermiņā padarīt savu tuvāko apkārtni zaļāku un sakoptāku. Ķekavas novada pašvaldība dāvināja koku un dekoratīvo krūmu stādus, mietiņus koku atsaitēšanai, kā arī augsni stādīšanas vietas ielabošanai tiem iedzīvotājiem, kuri bija pieteikuši savu dalību koku stādīšanas akcijā. Stādīšanā piedalījās ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, veidojot dziļāku izpratni par dabas procesiem un uzņemoties rūpes par koka stādīšanu un audzēšanu.  

Vides akcijā “Iestādi koku” piedalījās gan iedzīvotāji, gan novada organizācijas un kolektīvi, piemēram, Montesori bērnudārzs “Mazie brīnumi”, tautas deju ansamblis “Zīle”,  jauktais koris “Mozaīka”, Ķekavas ambulance un pašvaldības administrācijas darbinieki.

Kopumā akcijas dalībnieki iestādīja 63 kokus un dekoratīvos krūmus, kuru starpā bija lauku kļava, austrumu egle, dekoratīvā ābele, forsītija, ēdamais pīlādzis, ķiršveida plūme, sarkanais ozols, Virdžīnijas burvju lazda, melnais plūškoks, Māka ieva, kā arī skarainās hortenzijas, vēsta pašvaldībā. Koku un dekoratīvo krūmu stādīšana notika Baložos, Lapeniekos, Dzērumos, Valdlaučos un Ķekavā. Vislielākie stādīšanas darbi tika veikti Baložos, Medema parkā, kur teritorija labiekārtota, iestādot 11 kokus, septiņus krūmus un 30 hortenzijas dobēs.

Viena no Ķekavas novada pašvaldības vērtībām ir “zaļā” domāšana, veicinot videi draudzīgu saimniekošanu un dzīvošanu, tāpēc novads īpašu uzmanību pievērš sadzīves atkritumu šķirošanai, attīsta arvien vairāk labiekārtotas atpūtas vietas, kā arī turpina strādāt pie “zaļās” mobilitātes veicināšanas, norāda pašvaldības pārstāvji, atgādinot, ka pērn pašvaldība izstrādāja vienotu Ķekavas novada labiekārtošanas plānu turpmākajiem septiņiem gadiem. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.