Menu
 

Foto: Jūrmala valsts svētkos apbalvo ar Goda zīmi un izveido garāko Gaismas ceļu Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs, no Jūrmalas pilsētas domes arhīva Foto - Artis Veigurs, no Jūrmalas pilsētas domes arhīva

Jūrmalas pilsētas pašvaldība, atzīmējot Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu, pasniegusi augstākos apbalvojumus par ieguldījumu Jūrmalas pilsētas attīstībā. Savukārt pievakarē tūkstošiem svecīšu 20 kilometru garumā no Lielupes tilta līdz Ķemeriem cauri Jūrmalai radīja svētku sajūtu un veidoja, pēc pašvaldības ziņām, garāko Gaismas ceļu Latvijā.

Jūrmalas pilsētas domē pavēstīja, ka apbalvojums Goda zīme un tituls “Goda jūrmalnieks” piešķirts tēlniecei Olgai Šilovai par nozīmīgu ieguldījumu kultūras un vides bagātināšanā ar unikāliem mākslas objektiem Jūrmalā, SIA ”Sanare – KRC Jaunķemeri” valdes priekšsēdētājai Elīnai Malkielai par pašaizliedzīgu darba ieguldījumu Covid-19 pandēmijas apstākļos un ilggadējai Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskolas direktorei Zinaīdai Tarasenko par ieguldījumu izglītības attīstībā Jūrmalā.

Savukārt apbalvojums “Par mūža ieguldījumu” piešķirts Jūrmalas Valsts ģimnāzijas skolotājai Vēsmai Reinkaitei. Izglītības sistēmā Jūrmalā viņa strādā 53 gadus: bijusi Jūrmalas 1. vidusskolas direktora vietniece, 17 gadus vadījusi Jūrmalas Skolu valdi, tagad māca skolēniem fiziku, veicinot jauniešu interesi par šo priekšmetu. Vēsmas Reinkaites audzēkņi daudzu gadu garumā uzrādījuši izcilus rezultātus mācību priekšmeta olimpiādēs, konkursos un zinātniski pētniecisko darbu konferencēs valsts mērogā. Savā pedagoģiskajā darbībā skolotāja veicinājusi ne tikai daudzu skolēnu, bet arī skolotāju individuālo izaugsmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.