Menu
 

Satiksmes ministrija: Turpinās darbs pie Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Lai Rīgas un Pierīgas sabiedrisko transportu veidotu vienotu un ērtu pasažieriem, Satiksmes ministrijas organizētā darba grupā vienojas par veicamajiem darbiem sabiedriskā transporta sistēmas pārvaldībā Rīgas metropoles areālā. Rīgas pilsētas un aglomerācijas koncepta vīzijas izstrādes darba grupā piedalās Satiksmes ministrijas, Rīgas domes, Rīgas plānošanas reģiona un sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju pārstāvji.

“Vienota Rīgas pilsētas un aglomerācijas sabiedriskā transporta koncepta izstrāde paredz uzlabojumus, kas sabiedriskā transporta pakalpojumu padara Rīgas metropoles iedzīvotājiem draudzīgāku. Mūsu mērķis ir mainīt iedzīvotāju paradumus par labu sabiedriskajam transportam un piesaistīt jaunus pasažierus. Tā sasniegšanai kopā ar iesaistītajām pusēm izstrādāsim integrētu sabiedriskā transporta plānu, pa soļiem veicot sabiedriskā transporta pieejamības, kvalitātes un ērtību uzlabošanu,” Satiksmes ministrijas paziņojumā citēts ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijai paredzēta koordinēta stratēģiskā plānošana, lai izstrādātu maršruta tīkla attīstības plānu un vienotu pasažieru informācijas sistēmu, plānots ieviest vienotu tarifu politiku un vienotu biļeti.

Vienotas biļetes ieviešana uzlabos ērtības pasažieriem, kuri savā pārvietošanās maršrutā izmanto dažādus transporta veidus, piemēram, gan autobusu, gan vilcienu. Lai to nodrošinātu, grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā jau ir veikti un stājušies spēkā. Tālāk plānots darbs pie platformas izstrādes vienotai biļetei, kas dos iespēju tirdzniecības vietās un arī mobilajā lietotnē iegādāties vienu biļetei vairākiem braucieniem atšķirīgos transporta veidos un maršrutos.

Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijai paredzēta sinhronizētas sabiedriskā transporta plānošanas ieviešana un vairāki priekšizpētes projekti, tajā skaitā optimāls dzelzceļa elekrifikācijas scenārijs un bezizmešu dzelzceļa ritošā sastāva vilces tehnoloģijas izvēle pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai Rīgas metropoles areālā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.