Menu
 

Autovadītāju ievērībai: uz vietējiem autoceļiem šobrīd ir īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien lietus, sniegs un atkala daudzviet apgrūtina braukšanas apstākļus un ceļi apledo, vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC). Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi visā valsts teritorijā patlaban ir uz mazākas nozīmes autoceļiem – uz vietējiem autoceļiem ar grants segumu, kā arī citiem ceļiem, kuriem ir C un D uzturēšanas klases.

Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu, un šādos laikapstākļos uzlabot braukšanas apstākļus uz tiem ir īpaši sarežģīti, jo kaisīto smilti no ceļa noskalo kūstošais sniegs vai lietus. Piebraukto sniega kārtu uz grants autoceļiem rievo, taču, kūstot sniegam, izkūst arī rievas, skaidro LVC.

Nepieciešamības gadījumā uz vietējiem autoceļiem ceļa attīrīšana no sniega un pretslīdes apstrāde posmos, kur tas ir paredzēts, noritēs visas nedēļas garumā. Taču autobraucējiem ir jārēķinās ar sarežģīties braukšanas apstākļiem gan šodien, gan turpmākajās nedēļas dienās.

LVC aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļam, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlēties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus patlaban uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem strādā 148 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības. Taču ir jārēķinās ar to, ka šādos laika apstākļos apledojums uz ceļiem veidojas atkārtoti, arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienas laikā nokrišņi mitēsies. Gaisa temperatūra no +1°C līdz +4°C.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.