Menu
 

Foto: Autobraucēju ievērībai – Pierīgā saglabājas apgrūtināti braukšanas apstākļi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Tallinas šoseja (A1), Vidzemes šoseja (A2), Liepājas šoseja (A9) un vietējie autoceļi V1452, V1430 un V311. Foto – Renārs Koris Tallinas šoseja (A1), Vidzemes šoseja (A2), Liepājas šoseja (A9) un vietējie autoceļi V1452, V1430 un V311. Foto – Renārs Koris

Turpinoties snigšanai, apgrūtināti braukšanas apstākļi saglabājas Vidzemē un Pierīgā, kā arī lielā daļā Latgales un Kuldīgas apkārtnē Kurzemē. Savukārt uz vietējiem autoceļiem visā valsts teritorijā tiek nodrošināta vien caurbraukšana, sestdien dienas vidū informēja VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļa.

Patlaban valsts autoceļu tīklā strādā 99 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas tehnikas vienības, brauktuves tiek tīrītas no sniega un kaisītas ar pretslīdes materiāliem. Atgādinām, ka snigšanas laikā sniega kārta uz brauktuvēm var veidoties atkārtoti un pilnībā ceļi tiks notīrīti tikai pēc snigšanas beigām. Prioritāri tiek tīrīti valsts galvenie autoceļi, uz tiem ir pieļaujama līdz pat sešiem centimetriem bieza sniega kārta.

LVC aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļam, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim kā arī izvēlēties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.