Menu
 

Apspriesta Babītes novada un Rīgas sadarbība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdien Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns tikās ar Babītes novada domes priekšsēdētāju Aivaru Osīti. Sarunas gaitā tika apspriesta gan abu pašvaldību sadarbība gan Rīgas metropolē, gan aktuāli Rīgas un Babītes sadarbības jautājumi.

Kā nozīmīgākie sadarbības virzieni diskusijā iezīmējās sadarbība transporta sistēmas, tai skaitā mobilitātes punktu izveidē, sabiedriskā transporta un veloceliņu tīkla attīstībā, kā arī izglītības un komunālās saimniecības jomās., liecina Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija. Īpaši aktuāli risināmi jautājumi konstatēti ūdenssaimniecībā, meliorācijā un rekreācijas teritoriju attīstībā.

Tikšanās laikā amatpersonas apmeklēja Babītes dzelzceļa staciju. Tika atzīts, ka tai ir liels potenciāls kļūt par nozīmīgu multimodālu mobilitātes punktu, atslogojot Rīgas centru no autotransporta, vienlaicīgi nodrošinot ērtu alternatīvu Pierīgas un tālāku novadu iedzīvotājiem nokļūšanai galvaspilsētā.

"Tiekoties ar Pierīgas pašvaldībām, redzu, ka daudzām no tām ir svarīgi sadarbības jautājumi ar Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībām, īpaši "Rīgas ūdeni" un "Rīgas mežiem", tāpēc jau tuvākajā laikā organizēsim kopīgas sanāksmes, lai atrastu labākos risinājumus gan rīdziniekiem, gan Pierīgas iedzīvotājiem," paziņojumā citēts E. Smiltēns.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.