Menu
 

Saulkrastu pludmalē apskatāma iespaidīga ledus skulptūra

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saulkrastu novada pašvaldība Foto - Saulkrastu novada pašvaldība

Saulkrastu pludmalē apskatāma interesanta ledus skulptūra. Tās autori ir vietējie iedzīvotāji, kuri pēc pašu iniciatīvas izveidojuši vides apskates objektu jūras krastā. Gandrīz septiņus metrus augstā ledus skulptūra, iestājoties tumsai, izgaismojas. Skulptūra apskatāma 1,5km no Baltās kāpas, uz Saulkrastu centra pusi ejot, pavēstīja pašvaldībā.

Kā norāda darba mākslinieki Toms Turlajs un Romāns Dedjuško, skulptūra veidota kā ledus vigvams. Ko līdzīgu puiši jau bija mēģinājuši īstenot 2018. gadā Saulkrastu pludmalē, bet šogad, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem un apņēmībai, viņi kopā ar domubiedriem jūras krastā izveidojuši koka pamatni.

Tā kā skulptūras veidošanas procesā nepieciešams liels daudzums ūdens, pamatne atrodas maksimāli tuvu krastam. Ūdens sūknis ievietots jūrā, un ar nosiltinātu dārza šļūteni un PE caurulēm šļūtene aptīta ap koka pamatni.

Lai taptu tik iespaidīga skulptūra, bija nepieciešama nedēļa, kuras laikā darba autori koriģējuši ūdens plūdumu un uzraudzījuši, lai šļūtene neaizsaltu. Kad ledus skulptūra bija gatava, tajā no augšpuses ievietota 50 metrus gara gaismas virtene, kas, iestājoties tumsai, izgaismojas, un mākslasdarbs apskatāms arī tumsā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.