Menu
 

Izsniegta būvatļauja Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma pārbūvei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija – kekava.lv Vizualizācija – kekava.lv

Baložu vidusskolas moduļu tipa ēkas jaunbūves un sporta laukuma pārbūves būvprojekts minimālā sastāvā ir apstiprināts un izsniegta būvatļauja. Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde informē: ņemot vērā, ka šī ir publiskā ēka, vēl ir jāveic būvprojekta ekspertīze. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks uzsākta būvlaukuma iekārtošanas darbi, tostarp atsevišķu koku izciršana sporta laukuma pārbūvei, lai reālos būvdarbus varētu uzsākt maijā.

Būvprojekta minimālā sastāvā izstrādes gaitā tika izstrādātas arī fasāžu vizualizācijas. Šobrīd notiek aktīva projektēšana un detalizētu risinājumu izstrāde būvprojekta stadijā pie visām būvprojekta daļām (arhitektūra, interjera risinājumi, ģenerālplāns un teritorijas daļa, būvkonstrukcijas, ūdensapgāde un kanalizācija (iekšējie un ārējie tīkli), elektroapgāde (iekšējie un ārējie tīkli), elektronisko sakaru sistēmas, ugunsdrošības risinājumi, apkure, ventilācija un klimata kontrole, siltumapgāde (ārējie tīkli), darbu organizēšanas projekta risinājumi, ekonomikas daļa, tehnoloģiskās daļas risinājumi, akustikas risinājumi). Pēc projekta autoru iniciatīvas būvprojekts tiek izstrādāts 3D vidē, nodrošinot augstu projekta precizitāti un inženiertīklu savstarpējo savietojamību augstā precizitātes līmenī, norāda pašvaldības pārstāvji.

Līguma ietvaros tiek izstrādāts projekts TET tīklu gaisvadu demontāžai. Šis projekts jau ir saskaņots un akceptēts Ķekavas novada būvvaldē. Tāpat tiek izstrādāts esošās ēkas telpu apvienošanas un ailas paplašināšanas projekts būvju savienojuma vietā. Šobrīd ir izstrādāts būvprojekts minimālā sastāvā un iesniegts BIS būvatļaujas saņemšanai. Turpinās aktīvs darbs pie tālākas būvprojekta izstrādes.

Pašvaldības pārstāvji atgādina, ka ir noslēgts līgums par Baložu vidusskolas moduļu tipa piebūves izbūvi un sporta laukuma pārbūves būvprojekta izstrādi un būvniecību, šobrīd notiek projektēšanas darbi. Līguma ietvaros plānoti darbi vairākās kārtās: Baložu vidusskolas piebūves jaunbūves un sporta laukuma pārbūves projektēšana, tad skolas piebūves jaunbūve un sporta laukuma pārbūve, kā arī autoruzraudzība. Līguma kopējās izmaksas ir 8,5 milj. eiro atbilstoši publiskajam iepirkumam. Līguma izpildes laiks ir 14 mēneši no līguma abpusējas parakstīšanas diena, proti, līdz 2021.gada beigām.

Šie darbi notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana" ietvaros. Projekta realizēšanai tiek piešķirts ERAF finansējums 3,2 milj. eiro, valsts dotācija – vairāk nekā 84 000 eiro, bet pārējās projekta izmaksas – apmēram 6 milj. eiro – sedz Ķekavas novada pašvaldība, ņemot aizņēmumu no Valsts kases. Kopējās šī projekta izmaksas ir lēšamas ap 9 milj. eiro.

Baložu vidusskolas piebūve nodrošinās piemērotu mācību vidi un radīs papildu vietas vēl 280 bērniem, atgādina pašvaldības pārstāvji. Skolā tiks izbūvēta piebūve divos stāvos ar šādām telpām: 12 mācību klašu telpas, tajā skaitā dabaszinību kabineti (fizika, ķīmija), aktu zāle ar paaugstinājumu, ēdamzāle, metodiskā telpa, sanitārie mezgli un palīgtelpas (siltummezgls, noliktavas inventāra novietnei, garderobe, ģērbtuves, gaiteņi u.c.); skolotāju telpas, ventkamera, palīgtelpas (inventāra novietnei, gaiteņi u.c.), nodrošinot ergonomisku mācību vidi, tiks ieviesti informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, tajā skaitā ierīkojot mobilās darba vietas izglītojamajiem darbam ar datoru (piecas mobilās datorklases), tiks pārbūvēts esošais sporta laukums atbilstoši normatīvo aktu, izglītības programmas “Sports”, interešu izglītības programmu prasībām. Savukārt Ķekavas vidusskolā tiks ieviesti mūsdienīgi informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, tajā skaitā ierīkojot mobilās darba vietas izglītojamajiem darbam ar datoru (piecas mobilās datorklases).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.