Menu
 

Izsludināts iepirkums par ceļu inteliģentās transporta sistēmas ieviešanu uz Vidzemes šosejas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Valsts ceļi Foto - Latvijas Valsts ceļi

Izsludināts iepirkums Ceļu inteliģentās transporta sistēmas (ITS) projektēšana, uzstādīšana un satiksmes vadības sistēmas ieviešana uz autoceļa E77 Latvijā, vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi”. Iepirkumā paredzēts iegādāties ITS projektēšanu, instalācijas darbus, jaunu ceļa meteoroloģisko staciju (RWS) uzstādīšanu un uzlabošanu, kā arī ceļa monitoringa kameru un maināmo informācijas ceļa zīmju (VMS) piegādi un uzstādīšanu, kā arī satiksmes vadības sistēmas ieviešanu.

Visi minētie darbi tiks veikti uz autoceļa E77 Latvijas teritorijā – Vidzemes šosejas (A2). Projekta ietvaros tiek ieviesti viedie dinamiskās satiksmes vadības risinājumi ar nolūku paaugstināt satiksmes drošību un samazināt braukšanas laiku posmā Rīga–Sigulda–Veclaicene. Posmā no Rīgas līdz Sēnītei plānots ieviest viedos dinamiskas satiksmes vadības risinājumus tā, lai atļauto braukšanas ātrumu palielinātu līdz 110 km/h.

Viedie satiksmes vadības risinājumi sniegs jaunas iespējas informēt autovadītājus par brauktuves stāvokli, satiksmes situāciju uz ceļa, drošas braukšanas principiem ziemas apstākļos.

Darbu izpildes kopējais termiņš ir 12 mēneši, bet ne ilgāk kā 2022. gada 15. jūlijs. Piedāvājums jāiesniedz Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS). Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 2021. gada 5. maijs plkst.11.00.

Projekta kopējais finansējums ir 2 597 242,75 eiro, no tiem 2 103 766,62 eiro ERAF līdzfinansējums. Pieejamais budžets projekta aktivitātēm Latvijā ir 1 259 000,00 eiro, no tiem 1 019 760,00 eiro ir ERAF līdzfinansējums. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar Igaunijas transporta administrāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.